• BIST 9079.97
  • Altın 2321.592
  • Dolar 32.3302
  • Euro 34.9641
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Şok talimat: 50 sivil ölebilir, önemi yok!

Şok talimat: 50 sivil ölebilir, önemi yok!
Terör örgütü PKK'nın sivillerden özür dilemesinin taktik gereği olduğu ortaya çıktı
Terör örgütü yöneticilerinden 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'in alt kadrolarla yaptığı telsiz konuşmaları, saldırılardaki asıl hedefin polis olduğunu ortaya koydu. Erdal'ın Yeter ki bir polis ölsün, 50 sivil ölebilir. Hiç önemi yok dediği tespit edildi. Polisin teröre karşı hem istihbarî hem de operasyonel açıdan büyük mesafe kat etmesi, bu saldırıların temel sebebi olarak gösteriliyor.

Eylül ayında 20 masum vatandaşı katleden terör örgütü PKK'nın, sivillerden özür dilemesinin taktik gereği olduğu ortaya çıktı. PKK'nın son dönemdeki saldırılarının arkasındaki isim olan 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'in telsiz konuşmalarından alt kadrolara, Yeter ki bir polis ölsün, 50 sivil ölebilir. Hiç önemi yok. dediği tespit edildi. İstihbarat kaynaklarının elde ettiği bilgiye göre hedefte polis var ancak terör örgütünün polis diye şüphelendiği herkes saldırı tehdidi altında. PKK'nın hedef tahtasına koyduğu polise yönelik saldırılarda, özellikleKCKoperasyonlarının yapıldığı son 2 yılda büyük artış yaşandı. Örgüt, polis noktalarına saldırıyor, sokak ortasında polis infaz ediyor. Hakkâri'de önceki gün PKK tarafından polis diye öldürülen Engin Yıldırım'ın kimya mühendisi olduğu ortaya çıktı. Siirt'te 20 Eylül'de içinde altı kadının bulunduğu araca silah ve roketlerle saldıran terör örgütü Seyir halindeki bir araca, polislere ait olduğu düşünülerek gerillalarımız tarafından ateş açılmıştır. denilmesi de hedefin polis olduğunu ortaya koyuyordu. Polisin teröre karşı hem istihbarî hem de operasyonel açıdan büyük mesafe kat etmesi, bu saldırıların temel sebebi olarak gösteriliyor.

Suriye veİsrailistihbaratı ile ilişkili olduğu iddia edilen PKK'nın Türkiye alanı sorumlusu Fehman Hüseyin, sivilleri vurduktan sonra örgüt aracılığıyla 'devlet vurdu' propagandası yürütüyordu. Ancak sivillere yönelik saldırılarda terör örgütünün fail olduğunun kamuoyu tarafından kabul edilmesi üzerine PKK 'özür açıklaması' yaptı.Terörörgütü PKK içinde Murat Karayılan da Metropolde de eylem olsa, nerede olsa, tek bir sivilin zarar görmemesi bizim temel ilkemiz olacak. Geçmiş dönemde de oldu, ama artık olmayacak. derken, Suriyeli Fehman Hüseyin, polis öldürmek için sivillerin öldürülmesini önemsiz görüyor. Suriyeliler PKK'nın üçte birini oluşturuyor ancak birçok terörist grubun komutanlığını onlar üstleniyor, Türkiyeli Kürtlerin örgüt içindeki ağırlığı geçmişe göre fazla değil.

Ayrıca istihbari kaynakların Fehman Hüseyin ile ilgili elde ettiği bilgilere göre telsiz aracılığıyla Kış üstlenmesine gitmeyin, bulunduğunuz yerde kalın. Saldırıları sürdürün talimatı veriyor. PKK'nın alt kadrolarının bu talimata uygun bir şekilde Şemdinli, Çukurca gibi bölgelerde 100'erli gruplar şeklinde beklediği belirtiliyor. Bu grupların muhtemel saldırılar planladığı, aynı saldırıları kış aylarında da tırmandırarak sürdürebileceği yerel kaynakların elde ettiği bilgiler arasında. Hakkâri, Şırnak ile Muş-Diyarbakır arasındaki bölgelerde PKK'nın militanlarının üst bölgelerinin belli olduğu, hatta kamp noktalarına ulaşım yollarının bile aynı olduğu, buna rağmen TSK'nın bu bölgelere uzun süredir operasyon yapmadığı belirtiliyor. Öte yandan terör örgütünün bir süre önce kaçırdığı kaymakam adayının da operasyon yapılmayan bu bölgelerden Muş-Diyarbakır arasındaki Şenyayla'da halen tutulduğu belirtiliyor.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39