• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Şok tehdit: AK Parti'ye oy çıkarsa...

Şok tehdit: AK Parti'ye oy çıkarsa...
12 Haziran seçimleri öncesi, AK Parti'ye oy verilmemesi için her şeyi yapmışlar!
PKK terör örgütünün seçimler öncesinde Doğu ve Güneydoğu'da millete nasıl zulmettiği, tehditler yağdırdığı Zaman'ın ele geçirdiği bir mektupla deşifre oldu.Terörörgütü tarafından Bingöl'ün köyünde bir şahsa gönderilen mektupta şu ifadeler kullanılıyor: "Köyünden çıkacak her AKP'ye gidecek oydan sen mesulsün. İçine gireceğin yanlış tavır olursa karşılığı artık mal olmaz. Can olur!"

PKK terör örgütünün Kürt halkına nasıl zulmettiği her geçen gün daha net olarak ortaya çıkıyor. Artık canlı bomba eylemleriyle kendi halkını doğrudan hedef almaktan bile çekinmeyen örgütün, kendisine destek olmayan Kürtleri ölümle tehdit ettiği ortaya çıktı. PKK'nın, 12 Haziran seçimleri öncesi, AK Parti'ye oy verilmemesi için her şeyi yaptığı tespit edildi. Bingöl'de yaşayan ve adı bizde saklı olan bir vatandaşa yazılan tehdit mektubu, kanlı örgütün nasıl bir psikolojiyle hareket ettiğini de gösteriyor. Mektupta, PKK terör örgütünün silahlı kanadı olarak bilinen HPG'nin sözde Erzurum Eyalet Komutanlığı'nın imzası var. Tehditler savrulan mektupta, Kürtlerin tek temsilcisinin BDP olduğu aktarılıyor. Köyden AK Parti'ye bir tane bile oy çıkmaması gerektiği aktarılıyor.

Örgüt, mektubu gönderdiği şahsa, BDP aleyhine çalıştığı için 20 binEuroceza bile kesmiş. İşte o tehdit mektubu: "Çok uzun zamandır seni biliyor ve takip ediyoruz. Daha önce de ciddi hataların vardı. O zaman affedilmiştin. Her zaman doğru yola gelebileceğini düşündük, karışma gereği görmedik. (...) Fakat görüyoruz ki dünya malı ve iyi olmayan yol senin gözlerini kör etmiş. Bilmez misin ki mazlumun ahı yerde kalmaz. Mutlaka hesabı sorulur.

Bugün de bakıyoruz sen ve çevren hâlâ yanlıştasınız. Bu hoş ve kabul edilecek gibi değil. Suç durumundasın. Sözü çok uzatmanın gereği yok, eğer AKP'nin sözcülüğünü yapar ve tek bir oy sebebi olursan bizim için hafifletici hiçbir şey kalmaz. Kendini hedef konumuna getirirsin. Köyünden çıkacak her AKP'ye gidecek oydan sen mesulsün.

Zaten şimdiye kadar yaptıklarından bir ceza gerekiyor. Bunun miktarı 20.000 (yirmi bin Euro) olacaktır. Buna karşı da içine gireceğin yanlış tavır olursa karşılığı artık mal olmaz. Açık söyleyeyim can olur. (...) Tercih senin, istediğin gibi davranabilirsin. Olacaklardan sen sorumlusun. Cezanı da en geç 15 Haziran'a kadar ödeyeceksin."

BDP, ŞİDDET VE TEHDİTLE OY ALIYOR

12 Haziran seçimlerindeAK Partimilletvekili adayı olan Şahin Bingöl, söz konusu tehdit mektuplarıyla ilgili daha önce de bazı şeyler duyduğunu anlatıyor. Bingöl, "PKK halkı bu şekilde tehdit ettiği için milletvekili çıkarabildi. Aksi takdirde AK Parti Bingöl'deki üç vekili de alabilirdi. Ben de bu tehditler olmasaydı Meclis'te olurdum. İnsanlar canlarından korktukları için oy veremiyor, rahat hareket edemiyorlar. Millet canından korkuyor." ifadelerini kullandı.

Terör örgütü, PKK Güneydoğu'da siyasi olarak BDP'ye alternatif istemiyor. Örgüt bölgedeki birçok AK Partilinin üzerinde baskı kurup seçim propagandası yapmasını engellemeye çalışmıştı. Hatta 5 Mayıs 2011'de AK Parti Hazro Parti ilçe ikinci başkanı olan Fuat Mehmetoğlu terör örgütü mensuplarınca kaçırılmıştı.12 Eylül2010 referandumu öncesinde ise BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, insanların özgür iradelerini kullanmasının güvencesi olarak BDP'yi işaret etmişti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39