• BIST 8971.03
  • Altın 2286.413
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0661
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

Soma'nın patronu Can Gürkan: En çok biz mağduruz

Soma'nın patronu Can Gürkan: En çok biz mağduruz
Soma'da 301 kişiye mezar olan ölüm madeninin patronu Can Gürkan, savcıya verdiği ifadesiyle "pes" dedirtti.

Soma'da 301 kişiye mezar olan ölüm madeninin patronu Can Gürkan, savcıya verdiği ifadesinde, 'Meydana gelen kazada en çok biz mağduruz. Bütün yatırımlarımızı güvenlik önlemlerine harcadık' sözleriyle 'Pişkinliğin bu kadarı' dedirtti. 

Facianın ardından eleştirilere hedef olan Türk Metal-İş Sendikası Bölge Başkanı Tamer Küçükgencay ile Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'ın ilişkisi de tutanaklara yansıdı. Gürkan, ifadesinde, faciayı kendisine bir saat sonra Küçükgencay'ın haber verdiğini anlattı. 

ASIL MAĞDUR PATRONMUŞ 
Eleştirilerin hedefindeki Türk Metal İş Sendikası Başkanı Tamer Küçükgencay hakkında işçilerin sendikanın hiçbir haklarını korumadığı yönündeki iddiaları bizzat patron Can Gürkan'ın tutuklanmadan önce Soma Cumhuriyet Savcılığı'nda verdiği ifadeyle ete kemiğe büründü. Gürkan, olayı kendisine yaklaşık bir saat sonra Küçükgencay'ın haber verdiğini söyledi. 

İfadesinde, iş güvenliği ve denetimler konusunda şirketin Genel Müdürü Ramazan Doğru'nun sorumlu olduğunu belirten Gürkan'ın şu sözleri ise vicdanları yaraladı: 'Biz şirket olarak iş güvenliği tedbirinin alınmasında elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Gerek ben gerekse babam bütün sermayemizi, emeğimizi ortaya koyduk. 6 bin 400 kişiye ekmek kapısı açtık. Kazada en çok biz mağduruz.' 

Sabotaj iddialarını da dile getiren Gürkan, 'Kazanın neden meydana geldiğini anlayamıyorum. Ancak bildiğim kadarıyla kazanın meydana geldiği yerin taş baca olduğu ve bu denli büyük bir yangının meydana gelmesinin mümküm olamayacağını düşünüyorum. Kazanın sabotaj olma ihtimalini düşünüyorum' dedi. 

Can Gürkan'ın, Soma Sulh Ceza Mahkemesi'nde ise şu şaşırtan ifadeyi verdi: 'Benim hiçbir kusurum yoktur. Ayrıca yaşanan bu olaydan sonra geri kalan 6 bin 200 çalışanımın ve vefat eden çalışanlarımın ailelerine ilişkin finansal tedbirlerimi alma ve mağduriyetlerin giderilmesi hususunda sorumluluğum artmıştır.

SABAH

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39