• BIST 9079.97
  • Altın 2321.592
  • Dolar 32.3302
  • Euro 34.9641
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Son Dakika Obama Suriye Kararını Verdi

Son Dakika Obama Suriye Kararını Verdi
ABD Başkanı Barack Obama, Suriye'ye askeri müdahale hakkında açıklamalarda bulundu. Obama saldırı ile ilgili son karar için Kongre'yi adres gösterdi.
Obama Beyaz Saray önünde açıklama yaptı.

Obama Suriye için emri vermeye hazır olduğunu belirterek kararını henüz vermediğini bunu kendi ülkesi ve dünya için bu kararı vermesi gerektiğini söyledi.

Obama ikinci bir karar verdiğini kongre liderleri ile konuştuğunu, tatil dönüşü kongrede oylama yapılacağını, ABD'nin ulusal çıkarlarına ilişkin bilgiler verileceğini söyledi.

Obama, Suriye'ye yönelik askeri harekat konusunda, Kongre'den yetki talep etmeye karar verdiğini söyledi.

Obama BM heyetinin verilerini beklemeye gerek olmadığını belirterek "Bunun için Kongre'ye gitmeli ve kararı kongrede almalıyız. Benim yetkim var ancak Kongre'ye danışırsak daha iyi olur.

-Senatörler demokrasi çerçevesinde adım atılmasından yana. Biz uygun bir karar vereceksek hiçbirşey yapmadan duramayız. Önümüzdeki soru şu: Dünyaya ne mesaj vereceğiz. Bir diktatör insanlara kimyasal silah kullanıyorsa biz buna karşı adım atmazsak ne olabilir.

-Nükleer silah kullanmak isteyenlere, soykırım yapmak isteyenlere ne cevap vereceğiz. Ben bu davayı kongreye götürecem ve dünyaya mesaj vereceğim. Kimyasal silahlar araştırılmamalı, kimyasal silahların kullanımına karşı da adımlar atılmalı. Uluslararası toplumun bizim attığımız adımlara destek olmalı.

-Savaştan yorulduk. Afganistan'a gittik Irak'a gittik. Suriye'de mezhepsel çatışmalar var. Burada savaş yıllar alacak. Biz orada taraf olmak istemiyoruz. Biz insanların saygınlığına değer verilmesini istiyoruz. Biz Şam yakınındaki kimyasal silah kullanımına gözümüzü kapatamayız.

-Bizim kim olduğumuzla alakalı, Kongre üyelerinin, ABD'nin yurt dışı politikalarının ne olacağını belirlemeleri gerekiyor. Kolay bir seçenek yok. Kararlarımızın arkasında durmalıyız. Senato'nun sesini dinlemeliyiz. Kimyasal silaha karşı gözlerimizi kapatamayız. Kongre'ye bu konuda karar vermelerini istedim.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39