• BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • Kayseri 6 °C
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C

Sondakika YGS soruları ve cevapları açıklandı! (2017 YGS)

Sondakika YGS soruları ve cevapları açıklandı! (2017 YGS)
2 milyon 265 bin 902 adayın başvurduğu YGS sınav soruları ÖSYM'nin resmi sitesinden açıklandı.

YGS soruları ve cevapları açıkladı. Adaylar sorulara 3 gün içerisinde her soru için 20 lira ödeyerek itiraz edebilirler. YGS puan hesaplama ile öğrenciler tahmini puanlarını kolaylıkla hesaplayabiliyorlar. YGS'ye 2 milyon 265 bin 902 adayın başvurmuştu.

YGS soruları ve cevapları biraz önce açıklandı. 2 milyon 265 bin 902 adayın başvurduğu YGS sınav soruları ÖSYM'nin resmi sitesinden açıklandı. Milyonlarca adayın merakla beklediği soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı.

YGS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YGS HATALI SORULARA NASIL İTİRAZ EDİLİR? 

Soruların hatalı olduğunu düşünen adayların, incelenmesi için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM) itiraz hakkı var. İtirazlar sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) yapılabiliyor. Yani 15 Mart Çarşamba günü mesai bitimine kadar adayların hatalı olduğunu düşündüğü soru için 2016 ÖSYS Kılavuzu'nda yer alan Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM'ye başvurması gerekiyor.

YGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YGS sınav sonuçları 28 Mart'ta açıklanacak.

İTİRAZ İÇİN 20 LİRA YATIRMANIZ GEREKİYOR 

Her dilekçede sadece bir soruya itiraz yapılacak; soru başına 20 TL itiraz ücreti ödenecek. Adayların, ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi 6028011-5229 numaralı hesabına gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekiyor. 

Dilekçenin işleme alınabilmesi için dilekçelerde mutlaka adayın T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı, adresi, imzası ve ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden alınacak evrak referans numarasının yer alması şart. Adayların, dilekçelerinin aslını ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 bilkent/Ankara adresine ulaştırmaları gerekiyor. Merkeze faksla ulaştırılan dilekçeler işleme konulmayacak. 

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar işleme alınmayacak ve cevaplanmayacak. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacak. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39