• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Sosyal Güvenlik Kurumu Kayseri İl Müdürü Güven Vermiyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu Kayseri İl Müdürü Güven Vermiyor.
Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın KALKAN 01.11.2011 Tarihinde Saat 12.30 da Sosyal Güvenlik Kurumu Kayseri İl Müdürlüğü önünde, bu kurumun çalışmaları ile ilgili bir Basın Toplantısı düzenledi. Aydın KALKAN basın toplantısında şu açıklamayı yaptı.
“Sayın Basın Mensupları, saygıdeğer kamuoyu;
Bugün burada Sosyal Güvenlik Kurumu Kayseri İl Müdürlüğünde yaşanan problemleri ve bu problemlerin vatandaşımıza verilen hizmetlere olumsuz yansımalarını sizlerle paylaşmak amacıyla toplanmış bulunuyoruz. Hepinize hoş geldiniz diyor saygıyla selamlıyorum.
Sosyal Güvenlik Kurumu Kayseri İl Müdürü Güven Vermiyor.
Bilindiği üzere 2023 vizyonu ile yapılan Sosyal Güvenlik Reformuyla birlikte ilçelerde de Sosyal Güvenlik Merkezleri açılarak hizmetlerin vatandaşın ayağına götürülmesi amaçlanmıştır. Bu kapsamda Melikgazi, Kocasinan, Talas, Develi, Bünyan, Yahyalı, Pınarbaşı ve Organize sanayi bölgesinde Sosyal Güvenlik Merkezleri açıldı. Bu merkezler, bürokratik işlemleri ve kırtasiyeciliği azaltarak vatandaş memnuniyetini ön planda tutacak hızlı ve verimli hizmetler üretmek için kurulmuştur. Oysa ilimizde başta Sosyal Güvenlik İl Müdürü ve birlikte çalıştığı bazı yöneticilerin çağ dışı ve yanlı yönetim anlayışından dolayı hem çalışanlar hem de vatandaşlar önemli mağduriyetler yaşamaktadır.
Daha açık bir ifadeyle; Sosyal Güvenlik İl Müdürünün vatandaşı değil de kendisini memnun etmeyi ön planda tutan yönetim tarzı ve bunun paralelinde atadığı bazı yöneticiler İl Müdürlüğü içerisindeki çalışma barışını ve çalışanların huzurunu bozmakta, bu da verilen hizmetleri tıkama noktasına getirerek halkımıza verilen hizmetlerin aksamasına sebep olmaktadır. Personel ataması yapılırken, taltif edilirken ve ödüllendirilirken, işlerini en iyi şekilde yaparak vatandaş memnuniyetini ön planda tutanlar yerine, işlerini yapmasalar dahi İl Müdürü ve bazı yöneticilerle ilişkilerini sıcak tutanlar tercih edilmektedir. İl Müdürü ve ekibinin çağ dışı uygulamalarını doğru bulmayarak itiraz edenler ise sürekli uzak ilçelere görevlendirilerek kendisine itaat etmeye zorlanmaktadır. İl Müdürü “Böl, Parçala, Yut” anlayışıyla hareket etmektedir. Bunlar içerisinde 1 ayda 3-4 kez yer değiştiren personel vardır”. Diyen Aydın Kalkan açıklamalarına şöyle devam etti.
“İl Müdürü ve ekibinin yanlış yönetim anlayışından dolayı vatandaş, merkez müdürlükleri arasında gereksiz yere dolaştırılmakta ve “bu gün git yarın gel” uygulamaları ile mağdur edilmektedir. İl Müdürlüğü ile Merkez Müdürlükleri ve Merkez müdürlüklerinin kendi aralarında oluşan koordinasyonsuzluk, çalışanları ve vatandaşları canından bezdirmiştir.
Personelin yerlerinin sık sık değiştirilmesi, hizmetleri aksatmakta; bu da işverenimizin, esnafımızın, çiftçimizin, aylık bağlama, istirahat parası ödemesi, prim tahsilât işlemleri gibi iş ve işlemlerin gecikmesine sebep olmaktadır. Bu gecikmeler, vatandaş mağduriyetine sebep olmakta ve vatandaşımız da çareyi vekâleti olmaksızın iş takibi yapan simsarlarda aramaktadır. Bu aracılar da İl Müdürü ve ekibinin oluşturduğu bu kaos ortamından faydalanarak normalde aracısız ve kısa sürede yapılabilecek işlemlerden haksız kazanç sağlamaktadırlar. Üzülerek ifade etmek istiyorum ki Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünün geldiği durum şu anda budur.
Yani Sosyal Güvenlik Kurumu Kayseri İl Müdürü Güven Vermiyor”.
Kurum çalışanlarının ve Kayseri halkının daha iyi hizmetlere layık olduğunu belirten Aydın Kalkan açıklamasını şöyle tamamladı. “Her zaman kaliteli hizmet, güler yüz ve iyi muameleye layık olan Kayseri halkı, SGK Kayseri İl Müdürlüğünde bu hizmeti göremediğinden, işlerini gerekli sürede sonuçlandırmak için devreye birilerini koymak, tanıdık ya da referans aramak zorunda bırakılmaktadır. Bu durumu da saygıdeğer kamuoyunun bilgisine ve takdirine sunuyorum.
Sayın basın mensupları ve saygı değer kamuoyu;
SGK İl Müdürünün performans ölçütlerinde de şeffaflık bulunmamaktadır. İdeolojik olarak kendi görüşüne yakın olanlar fazlasıyla desteklenmektedir. Atamalarda itaat ve siyasi ilişkiler kariyer ve liyakatin önünde tutulmaktadır. İl Müdürlüğünde yüksek lisans mezunu ve formasyonu daha uygun olan şefler varken, kariyer ve liyakat açısından uygun şartları taşımayan, donanım ve nitelik açısından ise yetersiz lise mezunu olan şeflerin merkez müdürü veya müdür yardımcısı yapılmaya çalışılması bunun en somut göstergesidir.
Mesai saatinde yazılı olarak verilen göreve karşı gelerek iş yapmayan ve iş yerini izinsiz terk eden personeller haklarında Merkez Müdürleri tarafından verilen disiplin cezaları sadece ideolojik sebeplerden dolayı İl Müdürü tarafından kaldırılmaktadır.
Bu İl Müdürü, haksızlık ve hataları sonucu üzerinde yoğunlaşan tepkilerin yönünü bir bürokrat kıvraklığıyla değiştirmeye çalışmaktadır. Bunu da personel ve sendikalar arasına nifak tohumları ekerek, işyerinde çatışma ortamı oluşturarak yapmaya çalışmaktadır. İl Müdürü tarafından rakip sendikaların adı kullanılarak şikâyet dilekçeleri verilmesi, en küçük bir söylentinin peşine düşerek çalışanların makamına çağrılıp tehdit edilmesi, gerçekte olmadığı halde söylenmiş gibi sözler kullanılarak çalışanlar arasında fitne oluşturulması gibi makamına ve konumuna yakışmayacak türden işlerle uğraşmaktadır.
Sendika olarak bu ve benzeri oyunlara gelmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Ayrıca diğer sendikaları da bu oyunlara gelmemesi konusunda uyarıyoruz. İl Müdürünün sergilemiş olduğu adaletsiz ve taraflı yönetim anlayışı nedeniyle tüm kurumlarda olduğu gibi hiçbir baskı ve zorlama olmaksızın SGK Kayseri İl Müdürlüğünde de sendikalaşma oranımız hızla artmaktadır. Bu artış Büro-Memur-Sen’in ortaya koymuş olduğu hizmet anlayışından kaynaklanmaktadır. Türkiye’nin en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olarak, üyelerimizin ve vatandaşlarımızın sıkıntılarını dile getirmeye devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.
Haksızlığa uğrayan, işçi, esnaf, çiftçi, memur kardeşim, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde yaşamış olduğunuz sıkıntıları gerekli yerlere iletiniz. Bizler sustukça, sizler sustukça yetkililer sorunlardan haberdar olmayacaklardır. Bu konuda biz sendika olarak haksızlığa uğrayan, işi aksatılan herkesin yanında olacağız. Gerekli uyarı ve açıklamaları yapmaya devam edeceğiz.
Sayın basın mensupları, saygıdeğer kamuoyu;
Bu gün sizlerle marka şehir Kayseri ve halkına yaraşır konulardan ve sendikamızın üyelerimize ve Kayserimize yönelik projelerinden bahsetmek isterdim. Fakat hayatımızın her bölümünde iç içe olduğumuz Sosyal Güvenliğimizle ilgili hizmetleri yürüten SGK İl Müdürlüğünde oluşan sorunların kangren boyutuna gelmiş olması ve sonuçlarının hem çalışanlara hem de vatandaşımıza olumsuz olarak sirayet etmesi, bizleri bu konuları kamuoyuyla paylaşmaya mecbur etmiştir.
Özetle yukarıda bahsettiğimiz hususlar buzdağının sadece görünen yüzüdür. Bunlar haricinde dile getirilecek birçok konu olmakla birlikte bugünkü toplantımızda bu kadarını yeterli görüyoruz. İl Müdürlüğünde ve merkez müdürlüklerinde problemlerin devam etmesi halinde rutin olarak toplantılarımıza devam edeceğimizin, haksızlık karşısında susmayacağımızın kamuoyuna saygıyla duyurulmasını arz ediyoruz”.

Memur-Sen Kayseri İl Temsilciliği
Eğitim-Bir-Sen Basın Yayın Şube Sekreterliği
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39