• BIST 9145.67
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.358
  • Euro 34.9476
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

SOSYAL GÜVENLİK UYGULAMALARI VE MESLEK SORUNLARI SEMİNERİ YAPILDI

SOSYAL GÜVENLİK UYGULAMALARI VE MESLEK SORUNLARI SEMİNERİ YAPILDI
SOSYAL GÜVENLİK UYGULAMALARI VE MESLEK SORUNLARI SEMİNERİ YAPILDI
Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından 28.09.2012 tarihinde Kadir Has Kongre Merkezi'nde SGK İl Müdürü Mükremin SÜRÜCÜ’ nün ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet AYÇİÇEK’in konuşmacı olarak katıldığı " Sosyal Güvenlik Uygulamaları ve Meslek Sorunları" konulu seminer gerçekleştirildi.

Seminere SGK İl Müdürü Mükremin SÜRÜCÜ, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet AYÇİÇEK, SGK Merkez Müdürleri ve Müdür Yardımcıları ile çok sayıda mali müşavir iştirak etti.

Programda konuşan Oda Başkanı Suat Özsoy, Oda olarak sürekli eğitimi ilke edindiklerini ve çalıştıkları kurumlarla bir araya gelerek birikimlerin paylaşılmasının, uygulamadaki sorunların, gündemdeki değişikliklerin yetkili ağızlardan bilgi alınarak değerlendirilmesinin son derece önemli olduğunu söyledi. Son dönemde Sosyal Güvenlikle ilgili olan değişikliklerin ve Bölge Çalışma Müdürlüğüyle İş Kurumunun birleşmesiyle meydana gelen değişikliklerin tartışılması için bu seminerin önemli bir platform oluşturduğunu belirten Özsoy, Yeni Türk Ticaret Kanunu’na Uyum Süreci ve mesleğin denetim mesleği olarak şekillenmesinin haricinde mesleki anlamda yeni bir değişimle daha karşı karşıya olduklarını belirtti.

“Haksız Rekabet Sorununun Giderilmesi Amacıyla Mesleğe Yeni Standartlar Geliyor”

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın meslekten beklenen yararın sağlanması ve meslekte yaşanan haksız rekabet sorununun giderilmesi bakımından bu konuda bir standart belirleme ihtiyacıyla harekete geçtiğini de ifade eden Özsoy, Yeminli Mali Müşavirlerin tasdik hizmeti verme konularında ve Mali Müşavirlerin muhasebe hizmeti verme, defter tutma ve beyanname imzalama konularında bir meslek mensubunun şahsi mesaisinin günde kaç saat olabileceği ve yıl içerisinde kabul edebileceği iş sayıları hususunda meslek standartları getirilmesinin söz konusu olduğunu sözlerine ekledi.

Seminerde SGK İl Müdürü Mükremin SÜRÜCÜ ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet AYÇİÇEK Sosyal Güvenlik Uygulamaları ve Meslek Sorunları ile ilgili birer sunum yaparak meslek mensuplarının sorularını cevaplandırdılar.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39