• BIST 9091.07
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

Şota'nın Keyfi Yerinde / Video

Şota'nın Keyfi Yerinde / Video
Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren Kayserispor, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
Kayserispor, Avusturya kampında günde çift idmanla lige hazırlanırken, Bobo ile Cleyton'un mükemmel formu teknik direktör Şota'yı keyiflendirdi.

Gürcü hoca, "Bu sezon golcü bir takım olacağız.

Taraftarımız yeni takımlarıyla gurur duyacak" dedi.





Türkiye, Gürcü ikiz Arçil ve Şota Arvelatze kardeşleri 4 yıl oynamalarına rağmen Trabzon'un evlatları gibi sevdi. Başarılı kariyerinin ardından teknik direktörlük basamaklarını Kayserispor'la tırmanmaya başlayan Şota ile Seefeld'de konuştuk. Trabzon benim yuvam. Onlar bizi biz onları sevdik. Trabzonlu seni sevdi mi tam sever. Gözüne perde iner, hiçbir olumsuzluğunu görmez. Sevmedi mi de ağzınla kuş tutsan duramazsın. 'Hadi uşağım hadi' der. Kayseri'de çok mutluyum. Harika bir şehir, tesisler mükemmel. Transferlerdan alınan paraların bir bölümü muhteşem tesislere harcandı. Çok iyi yönetiliyor. Bir tek yabancı okul yok. O da olsa çocuklar İstanbul'da okutmak zorunda kalmazdık. Şampiyon olmayı benim kadar kimse istemez. Ben hep bir olmak isterim, ikinciliği kabul etmem. Ancak elde olmayan sebepler var. Kayseri'de çok iyi kadro kuruyorsunuz, takımı hazırlıyorsunuz. Bir bakıyorsunuz rakipleriniz yetiştirdiğiniz yıldızınızı alıyor. 'Satmıyorum' deseniz de bastırıyor. Rekabete 1-0, 2-0 geride başlıyorsunuz. Trabzonspor da kan kaybetti. Siz yıldızlarınızı rakibinize kaptırırsanız başarılı olamazsınız. Bizim düştüğümüz durum gibi. Yarışta zorlanırsınız. Ya da şampiyonluk yarışında mücadele edemezsiniz. F.Bahçe'ye karşı Türkiye Kupası çeyrek finalinde ilk yarı sezonun en iyi futbolunu oynadık. Hakem 9 sarı kartla oynatmadı. 3 dakika oyuncu değiştirmeme izin vermedi. Sahaya havlu atsan, konuşsan ne olur. Para, taraftar gücü, medya ve para gücüyle geliyorlar üstünüze, en önemlisi futbolcunuz üzerinden hücum ediyorlar. Futbolcuya para da verseniz, kafası bir karıştı mı geri dönmesi için ikna edemiyorsunuz. Her sene 2-3 tane oyuncu ile bu yaşanıyor.


AMRABAT'IN SORUNU KONSANTRASYON

Şota gündemi uzun süre meşgul eden Amrabat konusuna da değindi: "Amrabat 150 bin Euro alırken getirdik, 450 bin verdik. Teklif gelince Hurma, 'Gitme sana 1 milyon 200 bin vereceğiz' dedi. Satmamak için direndik. Hasan Ali ve diğerlerinde de öyle oldu. Çünkü Kayseri'de yıldızları tutup, marka değerini yükseltip, sponsor/tribün gelirlerini yükseltme planı var. Futbolcudan kaybettiğinizi oradan kazanabilirsiniz. Ama olmuyor. Gidenlerin yeri dolar ama zaman alır. O zaman da bize, bizim hayallerimize derbe vuruyor." "Ambarat çok yetenekli bir yıldız. Büyük maçlarda çok iyi ama diğer maçlarda motive olamıyor. Ona, 'Oğlum sende kariyer var biz de yok mu? Her puan değerli. Küçük gördüğün maçlarda da iyi oyna puanları alalım, Avrupa'ya beraber gidelim' dedim. Ama orayı göremiyorlar. Galatasaray'da farklı olabilir."


HAYATINI YAZDI, KİTABIN ADI:

DÜN Şota, Kayerispor'da beraber çalıştığı İdari Menajeri Süleyman Hurma'ya övgü yağdırdı. "Süleyman Hurma'nın transfer çalışmalarıyla şu anda takımımızda gelecek vadeden 19 tane milli sporcu var. Gençlerle, tecrübelileri kaynaştırıyoruz. Takım olma yolunda ilerliyoruz. Geçen sene 13 maç 1-0'lık yenilgiler aldık. 9. olduk. 5 puan daha alsak 5. oluyoruz. Avrupa'ya gidiyoruz. Hepimizin kariyeri için Avrupa gerekli. "Şota yazdığı kitabı da anlattı: "Gürcü bir gazeteciye anlattım hayatımı, ancak iyi ifade edemedi. Kendim oturdum yazdım.Yakında Türkçe'ye çevrilecek. Adı 'Dün.' Niye Dün? Çünkü futbolda ilerlemek istiyorsan yaşadğın her şeyi geride bırakacaksın."


"RANGERS'I KURTARIRDIM"

Şota röportajda ilginç bir hayalinden de bahsetti: "Tiflis, Trabzonspor, Ajax, Glasgow Rangers, Valencia... Hepsinde güzel günlerim geçti. Başarılı oldum. Ajax'a en önemsiz 24 numara giyerek girdim, müzeye kaldırılan 14 numarayı giyerek çıktım. Şimdi 5 milyon dolarım olsa çok şey yaşadığım batan Glasgow Rangers'ı satın alır, onları yeniden ayağa kaldırırdım."


VAN GAAL, BEŞİKTAŞ'IN KAPISINDAN DÖNDÜ

"Van Gaal 1 ay önce beni aradı. 'Beşiktaş'tan teklif var ne diyorsun' dedi. Ben de her ayrıntıyı anlattım. 'Çok büyük camia, ekonomik sıkıntıları var ama aşarlar. Paran kalmaz. Muhteşem taraftarı var. Takımı gençleştirecekler, tam sana göre' dedim. Hatta 'Gelirsen seni yenerim' dedim. Çok ayrıntı sordu. Bu demek oluyor ki ciddi ciddi düşünüyordu. Kapısına kadar geldi diyebilirim. Sonra olmadı. 'Niye olmadı' diye sormadım. Hollanda Milli Takımı'na gitti."

(sabah)
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39