• BIST 8718.11
  • Altın 2246.262
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.1881
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

Soylu, paralel yapı ve Şah Fırat operasyonunu eleştirenlere yüklendi

Soylu, paralel yapı ve Şah Fırat operasyonunu eleştirenlere yüklendi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu konuşma yapan Soylu, Paralel Yapı, Şah Fırat Operasyonu ve Çözüm Süreci üzerinden muhalefete yüklendi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, ”Attığınız her oy bugün Türkiye’nin, devletin içine sirayet etmiş olan, bizim milli irademizi bir şekilde tahakküm altında bırakmaya çalışan o paralel yapıyla beraber kendi içindeki kirli cerahatini güzel Türkiye’mize, güzel ülkemize akıtmak isteyenlere karşı, hayır, bu devletin sahibi sizler değilsiniz. Hayır, biz paralel devlet oluşturmaya müsaade etmeyeceğiz diyerek demokrasiye sahip çıkan bir anlayışı burada sergileyeceksiniz.

Dikkat ederseniz dün Türkiye’de demokraside yeni bir evreye geçtik. Hep birlikte yeni bir evreye geçtik. Yani 6-7 Ekim'de, bir provokasyonla birlikte önemli bir şeyi sağlamaya çalışanlar, Türkiye’nin çözüm süreci iradesini ortadan kaldırmaya çalışanlar, kardeşi kardeşe, birbirine vurdurtmaktan medet umup, Türkiye’yi zayıflatmaya, gücünü zayıflatmaya çalışanlara karşı inatla, ısrarla sabreyledik. AK Parti her türlü provokasyona, her türlü tehdide her türlü ihanet suçlamalarına rağmen, Türkiye’nin geleceğinin çözüm süreci olduğuna inat etti, ısrar etti, sabretti ve inşallah silahlara vedayla da birlikte göreceksiniz, Türkiye’de 25 bin dolara nasıl ulaşacağımızı, demokrasimizi nasıl yükselteceğimizi, insan kaynağını etrafımızdaki dünyada ve coğrafyada nasıl hakim kılacağımızı ve nasıl dünyanın en büyük 10 devletinden biri olacağımızı bir kez daha göstereceğiz. Çözüm sürecindeki başarımızı beğenmiyorlar. Bir taraftan Türkiye’nin Şah Fırat operasyonunda ortaya koyduğu kudreti, Türkiye’nin ortaya koyduğu iradeyi, bütün dünyanın şaşkın bakışları altında, 24 saat içerisinde, kendi mirasımıza, kendi tarihimize, kendi medeniyetimize nasıl sahip çıktığımızı beğenmiyorlar. Onlar 3. Boğaz Köprüsünü beğenmiyorlar. Onlar Marmaray’ı beğenmiyorlar. Onlar körfez geçişini beğenmiyorlar. Onlar hızlı trenleri beğenmiyorlar. Biz de inat ediyoruz, büyük İstanbul tünelini, 3. Tünelini onlara hediye ediyoruz. Onlar 28 Şubat'ta bu ülkenin üzerine toprak atmaya çalıştılar. İnançlarımıza, değerlerimize toprak atmaya çalıştılar. Fert fert, insanlarımızı fişlemeye ve onları toplumun bütün dinamiklerinden, Türkiye’nin bütün dinamiklerinden ayırmaya çalıştılar. İşte her attığınız oy, bugün sahip çıktığınız oyla ilgili size bir şey söylemek istiyorum. 28 Şubat zihniyetinin üzerine bir kürek toprak atarak onları tarihin derinliklerine bu gün gömüyorsunuz. 400 milletvekiliyle Türkiye’de yeni anayasayı oluşturabilecek güçle yolumuza devam etmeliyiz. Sizden bu inancı, bu kararlılığı bekliyoruz. 400 milletvekiliyle bizi beğenmeyenlere, bize dudak bükenlere, yaptığımız büyük ve aklı yetmeyenlere sandıkta bu büyük ve aziz millet cevabını verecektir” dedi.

Kadına yönelik şiddete de değinen Soylu, bir metin okuyarak kadına yönelik şiddete ortak olmayacaklarını ve seyirci kalmayacaklarını belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve beraberindekiler, AK Parti Kadın Kolları tarafından duvara asılan ve üzerinde “Karalıyız, Biz de varız” yazılı kadına şiddeti kınayan pankartı imzaladı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39