• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • Kayseri 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C

Soylu PKK’nın stratejisini çözdüklerini birkaç aya kadar çelik çomak oynar gibi onlarla oynayacağız

Soylu PKK’nın stratejisini çözdüklerini birkaç aya kadar çelik çomak oynar gibi onlarla oynayacağız
Süleyman Soylu: Şehadeti Göze alamayan yöneticilerle?

Sayın Süleyman Soylu  geçtiğimiz hafta sonu Cihannüma  Derneği Sabah Namazı Buluşmalarına katıldı.

c2hotjmxgaaiwr1.jpg

Bu buluşma münasebetiyle namazdan sonra  oldukça veciz bir konuşma yaptı.  

Soylu’nun konuşması öncesinde Maarif Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Selim Cerrah  şehitlerimiz için duygusal ve samimi bir dua etti.

Derneğin Ankara Şube Başkanı Ahmet Akca’da kısa ve etkili bir konuşma yaptı.

Tabi konuk Süleyman Soylu olunca darbeler ve terör sorunu öne çıktı. Süleyman Bey çocukluğundan beri Rahmetli Menderes’in idam fotoğraflarını belleğinin bir tarafına kaydettiğini söyleyerek bu fotoğraf bu ülkenin yerli siyasetçilerine her daim hatırlatıldı.

En çok da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hatırlattılar. Bak akıllı ol. Seni Menderes gibi asar demek istediler. Bırak bağımsız Türkiye hayalini. Üreten Türkiye demekten vazgeç. Bölgede bizim politikalarımızı uygula dediler.

Cumhurbaşkanımız yeniden büyük Türkiye deyince tezgah üzerine tezgah kurdular. 17-25 Aralık darbe girişimi, gezi olayları hep Sayın Erdoğan’a tuzaktı. Bunlarla da yetinmediler .

15 Temmuz darbe girişimini yaparak  rahmetli Menderes’e yaptıklarını cumhurbaşkanımıza yapmak istediler. Ama milletimiz ve Cumhurbaşkanımız bu hain planı bozdu ‘ diyerek oyunun devam ettiğini belirtti.

Süleyman Soylu’nun bir başka gündem maddesi ise PKK ile yapılan mücadeleydi.

Soylu PKK’nın stratejisini çözdüklerini birkaç aya kadar çelik çomak oynar gibi onlarla oynayacağız dedi. Bu açıklamalar bana umut verdi. Devletimizin kendine olan güveni tam.

Bu buluşmada Sayın Soylu çok önemli bir cümle sarf etti. Devlet yönetiminde ve bakanlar arasında şehit olmayı göze alamayan birisi asla ve asla bu  ülkeye hizmet edemez.

İçerisinden geçtiğimiz bu süreçte gerek terörle mücadelede, gerek dış düşmanlarla mücadelede gözü kara olmalıyız.  Ülkemiz büyük ve bağımsız  bir ülke olacaksa ancak ve ancak şehit olmayı göze almış idarecilerle olur.

Örneğimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır diyerek önemli bir noktanın altını çizdi. Soylu şimdilerde bizi terörle vurmaya çalışıyorlar.  Ancak  Kürt halkı PKK’nın gerçek yüzünü gördü. Onlarda HDP’den yüz çevirdiler dedi.

HDP siyasetinin demokratik meşru siyaseti terk edip Kandil siyasetine dönmesi  ilk önce kendilerine kaybettirdi. Halka yol yapması gereken, kanal yapması gereken belediye iş makinalarıyla hendekler kazılmış. Şehrin içlerine kadar mayın döşenmiş.

Bomba tuzakları kurulmuş. Bu küstahlığa karşı ilk tokatı milletimiz indirdi. 7 Haziran seçimlerinden hemen sonra 3 Kasım seçimlerinde HDP oy  kaybetti.

Milletimiz HDP’nin Türkiye Partisi olamayacağını gördü. HDP Kandili, PKK’yı şehre indirip barışa katkı sağlayacağına kendisi  Kandile çıktı.  Bu durumu gören başta Kürt kardeşlerimiz HDP’den umudu kesti. Devletin ve Ak Parti’nin yanına geçti.

Bundan 3 sene önce Sabahat Tuncel’in bir komiser tokatlamıştı. Kimse çıkıpta yanlış yapıyorsun diyemedi. Ancak devlet gücünü  gösterince HDP’nin arkasında kimse olmadığı görüldü.

Özellikle İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun göreve gelmesiyle birlikte devlet PKK’ya karşı daha sert adımlar atıyor.

Bugün gelinen noktada HDP üst yönetim başta Selahattin Demirtaş olmak üzere hapisteler. Daha düne kadar bir çağrısıyla sokakları yakma gücüne sahip olan Demirtaş’ın hapiste olduğunu unutmamak gerekir.

Bu mücadelede Süleyman Soylu bey başat bir rol üstleniyor. PKK tarihinin en zorlu dönemini yaşıyor. Devletimizin dirayetli duruşu Kürt ve Türk halkının kardeşliği bu tehlikeyi de bertaraf edecektir.

YENİ AKİT KÖŞE YAZISI

SİNAN BURHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39