• BIST 8986.16
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

"Sözkonusu film açık bir provokasyondur"

"Sözkonusu film açık bir provokasyondur"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hazreti Muhammed'e hakaret içeren filme tepki göstererek, "İslamın yüce değerlerine ve Hazreti Peygambere hakaret; fikir veya inanç hürriyeti içinde değerledirilemez" dedi.
Erdoğan, tüm dünya müslümanlarına da seslenerek, "Asla bu oyuna gelmemeliyiz, dünya müslümanlarına bir kez daha hatırlatıyorum, bu çok ciddi bir çok ciddi bir tahriktir. Bu tahrik karşısında şiddete başvuranların da biliniz ki müslümanlara bir provokasyonu vardır ve biz bunu da reddediyoruz, asla kabul etmiyoruz" dedi.Ukrayna temaslarının ikinci gününde, Yalta Avrupa Stratejisi, Dokuzuncu Yalta Yıllık toplantısında konuşan Erdoğan, "Dinlere, peygamberlere, insanların kutsal değerlerine yönelik hakeretler fikir ya da eleştiri hürriyeti olarak görülemez. Hakaret içeren yaklaşımlar tam tersine, düşünce, inanç ve eleştiri hürriyetinin zeminin tahrip etmektedir" ifadelerini kullandı.

"SÖZKONUSU FİLM AÇIK BİR PROVOKASYON VE DÜŞMANCA BİR YAKLAŞIMDIR"

Erdoğan, "Bu aynı zamanda bir sebep-netice ilişkisidir de. Bu bakımdan tahrik oluşturan adımlara karşı biz yöneticilerin gerekli tedbirleri de alması gerekiyor. İslama ve Hazreti Peygambere hakaret eden sözkonusu film açık bir provokasyon ve düşmanca bir yaklaşımdır" dedi.

"TEPKİLER HİÇBİR TERÖR EYLEMİNİN GEREKÇESİ OLAMAZ"

Erdoğan ayrıca, "Hepimizin bu tür yaklaşımları temel insani değerler ve dünya barışını koruma adına güçlü bir kararlı bir biçimde mahkum etmemiz gerekmektedir. Bu tip olaylar karşısında müslümanların ve diğer dinlerin mensuplarının meşru ve barşıçıl protesto hakkını kullanmaları ve kutsal değerlerini müdafa etmelerini haklı bir tutumdur ancak protesto hakkı hiçbir şiddeti, hiçbir terör eylemini, özellikle de masum insanlara zarar vermenin gerekçesi olamaz. Bu ne insanidir, ne de İslamidir. Tüm insanlığa barış ve insanlık veren İslam, masum insanlara zarar veren terör eylemlerini mahkum etmektedir" şeklinde konuştu.

"BU TAHRİK KARŞISINDA ŞİDDEDE BAŞVURANLARIN MÜSLÜMANLARA BİR PROVOKASYONU VARDIR"

Hiç kimsenin İslam adına hareket ettiğini söyleyerek, son örneğini Libya'da ABD diplomatik misyonuna saldırıda gördüğümüz, şiddet ve terör eylemlerini asla meşrulaştıramayacağını kaydeden Erdoğan, İslami söylem ve sembolleri istismar ederek bu tür eylemlere imza atanların en büyük zararı müslümanlara verdiğini söyledi.

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"Dolayısıyla bu filmin arkasındaki zihniyet ve organizasyonda islami söylem ve sembolleri istismar ederek terör eylemlerine imza atanlar da şiddetle kınanmalıdır. Bugün burada tüm dünya müslümanlarına sesleniyorum, İslamın değerlerine ve yüce Peygamberin çizgisine ibretle, vakarla ve sağduyu ile sahip çıkalım. Özellikle bugün mübarek Cuma günü. Bu cuma gününde ibadeti yapıp bizim yüce değerlerimiz adına toplandığımız cuma namazlarında şiddete, teröre ve masum insanların zarar görmesine yol açacak provokasyonlara karşı lütfen dikkatli olalım. Medeniyetler ittifakını hayata geçirmek için bahsettiğim bu değerlere titizlikle sahip çıkmalıyız. Asla bu oyuna gelmemeliyiz, dünya müslümanlarına bir kez daha hatırlatıyorum, bu çok ciddi bir çok ciddi bir tahriktir. Bu tahrik karşısında şiddete başvuranların da biliniz ki müslümanlara bir provokasyonu vardır ve biz bunu da reddediyoruz, asla kabul etmiyoruz."
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39