• BIST 9036.18
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

SPORLA TANIŞMASAYDIM ŞUAN HAPİSHANEDE OLABİLİRDİM

SPORLA TANIŞMASAYDIM ŞUAN HAPİSHANEDE OLABİLİRDİM
16 YAŞINDAKİ ŞAMPİYON SELÇUK GÜNEŞ:

www.kayserinews.com  kayserinin en güncel haber sitesi mutlaka tıklayın facebook sayfamız ve twitter sayfamız'dan takip edebilirsiniz.

 

Kayserinews.com

 

@Kayserinewscom twitter sayfamız takip edebilirsiniz

TIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

 

 

Kayseri’de küçük yaşlarda evlerinin önünden geçenlerle ve kendisine bakanlarla kavga eden 16 yaşındaki Hürriyet Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Selçuk Güneş’in hayatı, dövüş sporları kursuna gitmesiyle değişti. Güneş, bir çok şampiyonluklar elde etti.


Çevresindekilerle sürekli kavga eden Selçuk Güneş annesinin yönlendirmesiyle mahallesinde bulunan okuldaki dövüş sporları kursuna gitti. 8 yaşındayken dövüş sporlarıyla ilgilenmeye başlayan Güneş, bugüne kadar Wushu, Muaythai, Kickboks gibi spor dallarında Türkiye ve dünyada birçok başarı elde etti.
Güneş, sporun hayatını değiştirdiğini vurgulayarak, “Benim oturduğum mahalle gelişmiş bir mahalle değildir. Kötü bir mahalle. O yüzden sporla tanışmasaydım şuan hapishanede olabilirdim” dedi.
8 yıldır Kickboks, Muaythai, Wushu gibi sporlarla uğraştığını söyleyen Güneş spora başlama hikayesini şu şekilde anlattı: “Ben küçükken arkadaşlarımla çok dövüşürdüm. Mahalleye gelenlerle baktıkları için, kapımın önünden geçtikleri için dövüşürdüm. Bir gün kuzenimin okulundaki bir öğretmenin okulda dövüş sporları başlattığını duydum. Ben de heveslendim. Annem kavgalarımdan bıkmıştı ve beni okula getirdi. Öğretmen beni ilk gördüğü an bana devam edersen sen dünya şampiyonu olacaksın demişti. Dünya ikincisi oldum. İnşallah önümüzdeki maçlarda hedefim dünya şampiyonu olmak. Wushu’da Türkiye şampiyonluğu, Muaytha’de Türkiye şampiyonluğu ve dünya ikinciliği, Kickboks’ta da Türkiye şampiyonluğum var. Avrupa milli sporcu oldum ama derecem yok inşallah onda da şampiyon olacağım. Önümüzde Kickboks maçı var. Ona hazırlanıyorum.”
GÜNEŞ:”HEDEFİM DÜNYA ŞAMPİYONU OLMAK”
Hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu dile getiren Güneş “Bir yandan da YGS sınavına çalışıyorum. İleride antrenörlük yapmak ve beden eğitimi öğretmeni olmak istiyorum. Bunun için çabalıyorum. Ben yaşıtım gençlere şunları söylüyorum: Sokakta dövüşmek bir şey kazandırmıyor. Ama gelip burada spor yapmak hem sağlık açısından önemli hem de çevre açısından daha çok hoş görülüyor. Buraya gelen gençler milli bayrağımızı temsil etmek için dövüşecektir. Arkadaşlarıma bu sporu tavsiye ediyorum” diye konuştu.
GÜNEŞ:”SPORA BAŞLAMASAYDIM ŞUAN HAPİSHANEDE OLABİLİRDİM”
Kötü bir alışkanlığının olmadığını belirten Güneş,” Benim oturduğum mahalle gelişmiş bir mahalle değildir. Kötü bir mahalle. O yüzden sporla tanışmasaydım şuan hapishanede olabilirdim. Çünkü mahalle öyle bir mahalle. Ayrıca sporla tanışmasaydım ben okumayacaktım. Ben en başından beri okumayacağımı biliyordum. Bunu ailem de biliyordu. Spor sayesinde okuyorum şuan” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39