• BIST 9079.97
  • Altın 2322.043
  • Dolar 32.3355
  • Euro 34.9769
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Sporun ve Sporcunun Dostu MELİKGAZİ

Sporun ve Sporcunun Dostu MELİKGAZİ
Sporun ve Sporcunun Dostu MELİKGAZİ’DENSÖZDE DEĞİL ÖZDE SPORTİF YATIRIMLAR

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, göreve geldikleri ilk günden bu yana spora ve sporcuya her zaman destek olduklarını ve yapılan yatırımlarla bu işi sözde değil özde hayata geçirdiklerini söyledi.

            Melikgazi Belediyesi’nin sporun ve sporcunun dostu, özellikle salon sporlarının şehrimizdeki yegane destekçisi olduğunu belirten Başkan Büyükkılıç konu ile ilgili olarak şunları kaydetti:

Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Melikgazi Belediyespor Kulübü olarak basketbol ve voleybol branşlarında uzun yıllardır şehrimizi başarı ile temsil ediyoruz. Birçok sporcumuz şu anda milli takımlarda ve büyük kulüplerde spor yaşantılarını devam ettirmekte, birçok sporcumuz da teknik adam ve öğretmen olarak hayatlarını sürdürmektedirler. Melikgazi Belediyespor Kulübü adeta bir okul gibi her yıl en az 10 sporcusunu üniversitelere, özel okullara ve kolejlere göndermekte, çocuklarımız yaptıkları spor sayesinde eğitimlerini en üst seviyede sürdürmektedirler. Bunun yanı sıra geçtiğimiz yıl bizlerin olmazsa olmazı dua kaynağımız engelli kardeşlerimize sahip çıkma, onların toplumda daha fazla yer bulabilmelerine ve hayata daha sıkı sıkıya bağlanmalarını sağlamak için bedensel engelliler spor kulübüne sponsor olduk. İyi ki de olmuşuz, engelli kardeşlerimizin kendilerine imkan verildiğinde neler başarabileceklerini gördük ve bundan da keyif aldık. Bu yılda engelli kardeşlerimiz futbolda ampute futbol takımı, basketbolda da tekerlekli sandalye basketbol takımımız ile liglerde mücadele edecekler. Ayrıca bu yıl paralimpik oyunlarında da Melikgazi Belediyespor ismini sıkça duyacağız.Sportif branşların yanı sıra şu anda ilçemizde 600 civarında parkımız bulunmaktadır.Bu parklar çok fonksiyonlu olarak halkımızın hizmetine sunulmuş ve birçok işlev yüklenmiştir.Bu parkların, 180’inde Fitness aleti,100’ünde basketbol, futbol, voleybol ve tenis kortu,50 adet sentetik çimli, 50 adet tartan zeminli olmak üzere yürüyüş yolları bulunmaktadır.Her yaş grubuna hitap eden bu çalışmalar ile sağlıklı nesillerin yetişmesini amaçlıyoruz.Eğitimin ve eğitimcinin de dostu olan ve anaokulundan liseye 7 okul yaptırmış bir belediye olarak,eğitime ne kadar büyük önem verildiği kanıtlanmıştır.Bu manada öğrencilerin spor yapabilmelerine imkan sağlamak adına 30 okulda açık,12 okulda da kapalı spor salonu yaptırılmıştır. Çocuk Meclisi tarafından her yıl 10 farklı branşta yaz spor okulları açılmaktadır. Futboldan basketbola, yüzmeden badmintona varana kadar birçok farklı spor branşında her yıl binlerce çocuk spor yapma imkânı bulmaktadır.”dedi.

Hizmeti ayağa götürme anlayışı içerisinde şu anda 21 mahallemizde sosyal ve spor tesisimizin bulunduğunu ve bu tesislerin,4’ünde spor salonu,2’sinde yarı olimpik yüzme havuzu,11 tesiste  bay ve bayanlar için aletli aerobik salonu yer aldığını hatırlatan Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, bu tesislerden bölge okullarının, spor kulüplerinin ve vatandaşların ücretsiz olarak faydalandığını, bunlara ilavetenmahalle ve okul ziyaretlerinde çocuklarımıza şehrimizin takımları olan Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor takımlarının formaları, kaşkol ve şapkalarının yanı sıra futbol topu hediye ederek,çocukların takımlarımıza karşı olan sevgisinin artırıldığınısözlerine ekledi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39