• BIST 8989.95
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

SSK'DAN ANNELERE ÖNEMLİ UYARI

SSK'DAN ANNELERE ÖNEMLİ UYARI
Evde çocuk bakım hizmetleri desteği uyarısı!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ön başvurular herhangi bir aracı kişi ya da şirkete ihtiyaç olmaksızın anneler tarafından kolayca yapılabileceği, ön başvuru aşamasında annelerden kimlik bilgileri dışında bilgi ve belge istenmeyeceği, başvuru sahiplerinden hiçbir aşamada ücret talep edilmeyeceğini açıkladı.

SGK’dan yapılan açıklamada, bazı internet sitelerinde, Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının DesteklenmesiProjesi kapsamında verilecek olan 300 Avroluk destekten yararlanmak isteyen annelerden “ön başvuru” adı altında,TC kimlik numarası, telefon numarası ve e-posta adresi gibi kişisel bilgilerinin istendiği anlaşıldığı belirtilerek, “Ayrıca,danışmanlık firması tarafından verilen bu hizmetin Sosyal Güvenlik Kurumu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği tarafından finanse edildiği, danışmanlık firması aracılığıyla yapılacak başvuruların öncelikli olarak değerlendirileceği gibi gerçek dışı, vatandaşlarımızı yanıltmayave haksız kazanç sağlamaya yönelik bilgiler yer aldığı görülmüştür” denildi.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Kurumumuz tarafından yürütülen “Evde Çocuk Bakım Hizmetleriyle Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu” kapsamında ön başvurular 25 Haziran tarihinden itibaren sadece www.sgk.gov.tr adresi üzerinden alınacağı kaydedilerek şöyle denildi:

“Ön başvurular herhangi bir aracı kişi ya da şirkete ihtiyaç olmaksızın anneler tarafından kolayca yapılabilecektir. Ön başvuru aşamasında annelerden kimlik bilgileri dışında bilgi ve belge istenmeyecektir. Başvuru sahiplerinden hiçbir aşamada ücret talep edilmeyecektir. Başvuruların danışmanlık firması aracılığıyla yapılması kişilere hiçbir öncelik kazandırmayacaktır.

Bu tarz firmalara itibar edilmemesi ve kişisel bilgilerin bu kişilerle kesinlikle paylaşılmaması önem arz etmektedir.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39