• BIST 9049.03
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

'Statükocuların En Korktuğu Şey Sanattır'

'Statükocuların En Korktuğu Şey Sanattır'
Kılıçdaroğlu, Bülent Arınç'ın, Paul Auster'ı Atatürk'e benzetmesini hatırlatması üzerine 'Sanatı ve sanatçıyı en az tanıyan kişi odur, yani Bülent Arınç'tır' dedi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün İstanbul Conrad Otel’de kültür ve sanat dernekleri temsilcileriyle bir araya geldi.Toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Muğla Milletvekili Tolga Çandar, sanatçılar Altan Gördüm, Mehmet Ali Alabora, Hakan Peker ve Mahmut Altıoklar’ın da aralarında bulunduğu 30’ya yakın isim katıldı.

Kılıçdaroğlu, sanatı küçümseyen ve aşağılayan, ucube bir bakış açısının Türkiye için büyük bir talihsizlik olduğunu savunarak, şunları söyledi: “Açıkçası sanata olan saldırılar, insanlığa ve insanlığın ürettiği evrensel değerlere yöneliktir, insanlığın aydınlanmasına yöneliktir. Sonuçta eşitlik ve demokrasi düşüncesine yöneliktir. Kendi statükosuna aşık olanların, kendi statükosunu koruma peşinde olanların en çok korktuğu şey sanattır. Bu statükocuların bir karikatürden, bir resimden, bir filmden, hatta bir heykelden korkmalarının temel nedeni de budur. Çünkü o heykeller durdukları yerlerde bile iktidar sahibi diktatörleri rahatsız eder. Bizim sanatçılarımız her türlü baskıya karşın insanlığa ve topluma olan sorumluluklarını yerine getiriyorlar ve bu tavırlarını sürdürüyorlar. Biz onlarla onur ve gurur duyuyoruz.


Bülent Arınç, yazar Auster'ı Atatürk'e benzetmişti

Sosyal demokrat siyasetçiler olarak görevimiz sanatçının sesinin özgürce çıkacağı bir ülke idealine sahip çıkmaktır. Sizin parlamentodaki sesiniz olmaya kararlıyız. Siz sorunlarınızı aştıkça toplum daha fazla özgürleşecektir. Sanatçı boyun eğmediği sürece gücünü kendi eserlerinden alır.” Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının Bülent Arınç’ın Atatürk’ü Paul Auster’a benzetmesini hatırlatması üzerine “Sanatı ve sanatçıyı en az tanıyan kişi odur, yani Bülent Arınç’tır” dedi.

Gençlerden elinizi çekin
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Başbakan Erdoğan’ın “Dindar gençlik yetiştirmek istiyoruz” sözlerine karşı, “Elinizi gençlerimizden çekin. Gençleri vesayet altına almayın” dedi. Toprak yazılı açıklamasında gençlere de, “Oyuna gelmeyin, kardeş kavgasına izin vermeyin” diye seslendi.

dha
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39