• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

STK'lar adına Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan Gezi Parkı Açıklaması

STK'lar adına Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan Gezi Parkı Açıklaması
STK'lar adına kameralar karşısına geçen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu önemli açıklamalar yaptı. Hisarcıklıoğlu, Gezi Parkı dolayısıyla başlayan olaylarla ilgili basın toplantısı düzenledi.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, birliğe ihtiyaç duyulan bir dönemde bu tür olayların biran önce sona ermesini istediklerini, kamu ve vatandaş malına zarar vermenin ifade özgürlüğü olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi.

Devletin kişilerin düşüncelerini ortaya koymada her türlü imkanı sağlaması gerektiğini Türkiye'nin bu olayları kaldıracak güçte olduğunu söyledi.


Taksim Gezi Parkı olayları gündemin ilk sırasındaki yerini korumaya devam ederken sağduyu çağrılarının ardı arkası kesilmiyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, vatandaşlarımızın çevre duyarlılığı ile başlattığı demokratik hakların kullanılmasını desteklediklerini ancak son günlerde gösterilerin marjinal gruplar tarafından farklı mecralara çekilmek istendiğini üzülerek gördüklerini bildirdi.

Türkiye'nin en büyük meslek kuruluşlarından TOBB ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun da (TESK) aralarında bulunduğu 6 sivil toplum kuruluşu, son günlerdeki olaylara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

TOBB Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya Hisarcıklıoğlu ve TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in yanı sıra Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Sekreteri Hikmet Yavuzyiğit katıldı.

Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, İstanbul'da başlayarak son günlerde birçok ile yayılan olayları dikkatle izlediklerini söyledi.

Vatandaşların hukuk kuralları çerçevesinde taleplerini dile getirmesinin, en tabii vatandaşlık hakkı olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Gösteri hürriyeti kapsamında vatandaşlarımızın çevre duyarlılığı ile başlattığı demokratik hakların kullanılmasını destekliyoruz ancak son günlerde gösterilerin marjinal gruplar tarafından farklı mecralara çekilmek istendiğini, gelişmelerin ülkemiz üzerinde kötü emelleri olanlara hizmet etmeye zemin hazırladığını üzülerek görüyoruz. Tüm dünya sorunlarla boğuşurken, herkesin bakışlarının yükselen Türkiye üzerinde odaklandığı bu dönemde, huzura ve istikrara her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Şunu kimse unutmamalıdır ki sokakların huzur ve güveni, çocuklarımızın ve Türkiye'nin geleceği açısından son derece önemlidir. Şiddet ve kavga, hiç bir şeyi çözmediği gibi, sorunları içinden çıkılmaz hale getirir."

"Samimi vatandaşlarımız duyarlılık içinde olmalı"

Hiçbir hak arayışının, vatandaşın can ve mal güvenliğinin tehlikeye sokulmasına, esnafın, tüccarın mağduriyetine ve vatandaşların vergileriyle temin edilen kamu mallarına zarar verilmesine gerekçe olamayacağını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Samimi vatandaşlarımız bu konuda duyarlılık içinde olmalı ve yakma yıkma gibi suç teşkil eden fiillerin hak ve özgürlükleri gölgelemesine izin vermemelidir" dedi.

Demokrasi içinde ve demokratik kurum ve kurallara saygılı olarak hareket edilmesinin önemine işaret eden Hisarcıklıoğlu, devletin ve kurumların samimi vatandaşların demokratik haklarını kullanmalarına sonuna kadar imkan sağlamaları gerektiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Türkiye, demokrasisi ve hukuk standartlarıyla bu olayları kısa sürede atlatacak güçtedir. Aziz milletimizin tarihsel tecrübesi ve sağduyusu, bizleri parlak yarınlara taşıyacaktır" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, toplantıya katılan sivil toplum kuruluşlarının zaman zaman kendi görüşlerini zaten dile getirdiklerini belirterek, soru almayacaklarını ifade etti.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39