• BIST 9079.97
  • Altın 2324.254
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.9456
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

Şu anda 85 bin hayvan Akkışla’nın dağına çıkamıyor

Şu anda 85 bin hayvan Akkışla’nın dağına çıkamıyor
AKKIŞLA GİLABURU PAZARINDA ATAĞA GEÇMEK İSTİYOR

koyunlar.jpg

www.kayserinews.com  kayserinin en güncel haber sitesi mutlaka tıklayın facebook sayfamız ve twitter sayfamız'dan takip edebilirsiniz.

 

Kayserinews.com

 

@Kayserinewscom twitter sayfamız takip edebilirsiniz

TIKLAYIN BEĞENİ YAPIN FACEBOOK SAYFASI HABER TAKİP SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

 

 

 

Akkışla Belediye Başkanı Ali Ergül, çiftçilerin mera ile ilgili sorunlarının çözülmesi için Mera Yasası’nın değişmesi gerektiğini söyledi. 


Akkışla Belediye Başkanı Ali Ergül, 2016 yılı projelerini anlatmak üzere basın mensupları ile bir araya geldi. İlçede 85 bin küçükbaş hayvanın bulunduğunu belirten Başkan Ali Ergül, Türkiye’de küçükbaş hayvancılıkta önemli ilçelerden biri olmalarına rağmen, mevcut Mera Yasası’ndan dolayı çiftçilerin sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

20160303aw676595_01.jpg


“85 BİN HAYVANI NEREDE OTLATACAKLAR?”
“Şu anda 85 bin hayvan Akkışla’nın dağına çıkamıyor, çünkü dağda kar var. O nedenle çiftçimiz hayvanlarını Şarkışla, Gemerek ya da daha sıcak olan Avanos tarafına götürüyor ve gidiş gelişlerde bir sürü sıkıntı çekiyor. Ve işin daha da kötüsü yasa gereği çiftçi 30 Mart’a kadar meraya çıkamıyor. Meraya çıkamayan çiftçi bu 85 bin koyunu nerede otlatsın? Büyüklerimizden Mera Yasası’nı yeniden gözden geçirmelerini ve çiftçilerin söylemlerini dikkate almalarını istiyoruz. Türkiye’de bu konuda sayılı ilçelerdeniz. Valilik bu konuyla ilgili düzenleme yapıyor ve 1 ay ileri alıyor ama o da Nisan ayına denk geliyor ve yine iklim şartlarından dolayı çiftçilerimiz Akkışla’nın meralarına çıkamıyor.” diyen Başkan Ergül, devlet büyüklerinden, Mera Yasası’nın çiftçilerin istekleri doğrultusunda kısmen de olsa değiştirilmesi yönünde çalışmada bulunması isteğinde bulundu.

 


AKKIŞLA GİLABURU PAZARINDA ATAĞA GEÇMEK İSTİYOR
İlçede, hayvancılığın yanı sıra bahçe tarımını konusunda da ciddi çalışmaların bulunduğunu kaydeden Başkan Ergül, gilaburu yetiştiriciliğinde Türkiye’nin yıllık üretim kapasitesinin yüzde 60’ına sahip olduklarını söyledi. İlçedeki yıllık gilaburu üretiminin 800 ton olduğunu belirten Başkan Ergül, gilaburu bitkisi ve mamulleri ile ilgili olarak pazara girmeye yönelik çalışmalarda bulunduklarını ifade etti.

20160303aw676595_02.jpg
AKKIŞLA’YA ÜNİVERSİTE
Başkan Ergül, hayvancılık ve bahçe tarımı ile ilgili olarak, çiftçinin toprağına bağlanması amacıyla, ilçeye, ilgili bölümlerde üniversite açılmasını istediklerini sözlerine ekledi.
Başkan Ergül, 2016 yılında yapılacak olan diğer çalışmaları şöyle sıraladı:
“Pınarbaşı’nı Şarkışla’ya bağlaması noktasında bir etüt çalışması yaptırdık. Geldiğimiz durumda, 35 kilometre bir yol açıldığında Şarkışla yoluna bağlanmış olacağız. Siyasilerimiz bu işi takip ediyor, önümüzdeki günlerde bunun da çözüleceğine inanıyoruz.
TOKİ pro jesi Akkışla için olmazsa olmazlarımızdan. Dosyamız kabul edildi, önümüzdeki günlerde zemin çalışması yapılacak. Bunu da idarecilerimizin desteği ile vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.
Emniyet Müdürlüğümüz yoktu, Kaymakamlık binasının içindeydi. İl Emniyet Müdürümüz ile görüştük, 2016 yılında binamız ve memurlar için lojmanlarımız yapılacak. Yine Emniyet Müdürlüğümüz, kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüz maarifetiyle ilçemizin değişik yerlerine MOBESE kamera konulması için çalışma yaptık, 2016 yılında bu hizmeti de vereceğiz.
Kapalı Pazar yerimiz yakın zamanda hizmete girecek. Bununla birlikte mesire alanı yaptırıyoruz. Hem Gömürgen hem de ilçe merkezimizde iki arıtma tesisimiz var, yakın zamanda faaliyete geçecek. Park ve meydan düzenleme projemiz için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan talepte bulunduk, projemizi de sunduk. Vekillerimizin desteği ile kısa zamanda park ve bahçelerde de düzenleme yapacağız.
Mezarlığımızın yanına taziye evi yaptıracağız, her mahallemizde de bu hizmeti sunacağız. Akkışla’nın sol tarafı kesik bir dağ, şemsiye görünümünde. Bununla alakalı 2007 yılında bir çalışma yapılmış. Buraya jeoloji mühendisleri geldi ve bir çalışma yapıldı, Bakanlığa da sunuldu. Burası kullanabilir alan statüsüne geçtiğinde Akkışla’nın çarşısını buraya taşıyacağız.
Spesifik konulardan biri de entegre hastane. Bunu zaman zaman vekillerimizle görüştük ancak bürokratik engellerle karşılaştık. Bu engelleri aşmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki entegre hastanesi onaylandığında, belediye binası olan yurt var. burayı sağlık ocağı binası ile takas edip, vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak adına merkeze almaya çalışıyoruz.
Akkışla’nın içerisinden geçen Acısu kanalımız var. Buranın ıslah edilmesi için gerekli girişimler yapıldı DSİ tarafından yapımına başlandı, bu yıl bitirileceğini düşünüyoruz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39