• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

SULAR DOĞANIN BİZE ARMAĞANIDIR

SULAR DOĞANIN BİZE ARMAĞANIDIR
Su dünyada yaşamın oluşmasını sağlayan dört temel elementten biri; Turizm ise bu yaşamanın vazgeçilmez seçeneklerinden biri olmaya devam ediyor. İkisi bir arada insanlara huzur ve mutluluk veriyorlar. Biri diğerini korumaya mecbur iki yaşam arkadaşı. D
SU VE TURİZM
Bu hafta Nevşehir’de Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın düzenlediği bir Çalıştay’da bu konu ele alındı. Turizm sektörü olarak katkı verme imkanı sağlanmamasına rağmen, katılabilseydik şunları iletmek isterdik.
Su her hali ile bizim vazgeçilmemizdir. Dolayısıyla değerini en iyi anlayan ve korumaya çalışan sektörlerden biriyiz. Kirlenmiş hiçbir su kaynağı, Maliyetlerimiz arasında önemli bir yet tutuğu için de israfa yönelik su kullanımları bizim çalışmalarımızla bağdaşmaz. Dünyaya hizmet üreten bir Sektör olarak kurallara uygun çalışmak zorundayız, ancak bu kuralların çağdaş olması çalışmalarımızı kolaylaştırır. Söz gelimi Yüzme Havuzlarını temizlik ve bakımlarının teknolojinin sağladığı imkanlarla havuzlar boşaltılmadan yapılması bu anlamda bir katkıdır.
ATİD olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığımızla sektörümüzü ilgilendiren konularda bir görüşme yapmaya ve konuklarımıza sunacağımız hizmetlerde suyu en iyi şekilde kullanmanın ilkelerini birlikte oluşturmayı teklif edeceğim.
KAPLICA SULARIMIZIN FİYATLANDIRILMASI
Su kaynaklarının korunması ve iyi yönetilmesi ile denizlerimiz, göllerimiz, nehirlerimiz de turizm arz imkanları olarak daha çok kullanılabilir hale dönüşeceklerdir. Şifalı sularımız, kaplıcalarımız, maden sularımız bizlere daha iyi bir yaşam kalitesi sunabilmek için değerlendirilmeyi bekliyorlar. Bu da iyi ve verimli kullanabilen, iyi korunan, devamlılığı sağlanabilen kaynakları gerektiriyor. Kaplıca sularından alınan ücretlerin ciro üzerinden değil, kullanılan su üzerinden alınması maliyetlerimizi büyük ölçüde etkileyecektir.
Yılda otuz milyonu yabancı olmak üzere, altmış milyon kişi oturduğu yerin, ya da ülkenin dışında tatil yörelerimizdeki sularımızı kullanıyor. Bu nedenle kullanıcıların da günlük yaşamları dahil, işletmelerimizde de aynı duyarlılıkta olması, daha da önemli.
Su kaynaklarımız gelecek nesillere de yetebilecek, bizden temiz ve dengeli kullanım bekliyorlar.
Dünyayı oluşturan dört element içinde Suyun değerinin huzur, cömertlik, lütuf ve kavuşma anlamını taşıdığını unutmamak gerekir.
Seçim AYDIN
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39