• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

SULTAN SAZLIĞI 9. FOTO SAFARİ YARIŞMASI YAPILDI

SULTAN SAZLIĞI 9. FOTO SAFARİ YARIŞMASI YAPILDI
Develi Belediyesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Orman ve Su İşleri İlMüdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen ve geleneksel hale gelen Sultan Sazlığı Milli Parkı 9. Foto Safari Yarışması yapıldı.

www.kayserinews.com kayserinin en güncel haber sitesi mutlaka tıklayın facebook sayfamız ve twitter sayfamız'dan takip edebilirsiniz.

Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

 

 

164 fotoğrafçının katıldığı ve Sultan Sazlığının güzelliklerini yansıtmak için ter döktüğü yarışmanın açılışı programda katkısı olan kurumların selamlama konuşmasıyla başladı. Programa ev sahipliği yapan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Uzak yakın demeden davetimize icabet ederek, Sultan Sazlığımızın güzelliklerinin ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmasına katkı sağlayan siz değerli fotoğraf sanatçılarına teşekkür ediyorum” diyerek, yarışmanın gelişerek daha cazip hale gelebilmesi için gayretlerinin devam edeceğini belirtti. Programın bir diğer ev sahibi olan Orman ve Su İşleri Bölge Müdürü Etem Boz Sultan Sazlığının fiziki ve doğal yapısı ile ilgili bilgiler verdikten sonra, ulusal düzeyde katılımın giderek arttığı yarışmanın uluslararası düzeye taşınması anlamında yeni adımların atılacağından bahsetti.  Develi Kaymakamlığını vekâleten yürüten Metin Esen ise böylesine zahmetli ve anlamlı bir yarışmayı tertip ettiklerinden dolayı emeği geçen kurumlara teşekkürlerini ileterek, fotoğraf severlere kolaylıklar diledi. 

Misafirlere yemek ikramının da yapıldığı programın sonunda protokol üyeleri faytonla alan gezisi yaparak, alanın güzelleşmesi adına yapılacak olan çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu. 1 Mayıs Pazar Günü akşamüzeri 19:00’a kadar fotoğraflarını teslim eden fotoğraf sanatçılarının ardından toplanan seçici kurul Genel Doğa kategorisinde 90 fotoğrafçının 339 fotoğrafını ve Yerel Yaşam kategorisinde 130 fotoğrafçının 509 fotoğrafını itina ile seçme maratonu başladı. Ali Orhan (Develi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü), Murat Akgün (Orman ve Su İşleri Kayseri Şube Müdürü), Murat Ziya Öztürk (Fotoğraf sanatçısı, UFAD), Salih Özgöncü (Kayseri Büyükşehir Bel. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı), Tekin Ertuğ (Fotoğraf Sanatçısı-Yazar), Uğur Kemal Gönen (Fotoğraf sanatçısı, KAFDER), Yusuf Kartal (Fotoğraf sanatçısı, Suretialem) ve TFSF Temsilcisi Yunus Topal’dan oluşan seçici kurul gecenin ilerleyen saatlerine kadar en güzel fotoğrafları seçmek için ter döktü. 

Birinciye 2.000TL, İkinciye 1.500TL, Üçüncüye 1.000 TL ve sergilemelere de 75 TL ödül verilen Seçici Kurulun elemelerine göre Genel Doğa Kategorisinde Kayseri’den yarışmaya katılan Yunus Dağhan birinci, Ankara’dan katılan Halit Küzenk ikinci ve Elazığ’dan katılan Giray Kocaman ise üçüncü oldu. Yerel yaşam Kategorisinde ise Kayseri’den Adem Yavuz birinci, Gaziantep’ten Osman Maaşoğlu ikinci ve yine Kayseri’den Yasin Çetin üçüncü oldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39