• BIST 9079.97
  • Altın 2322.043
  • Dolar 32.3355
  • Euro 34.9769
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Suriyeli muhalifler Saadet Partisi Kayseri İl başkanlığını ziyaret etti.

Suriyeli muhalifler Saadet Partisi Kayseri İl başkanlığını ziyaret etti.
Ziyaret amaçlarının Suriye’de ki durumu aktarmak için geldiklerini belirten heyet. Türkiye’ye gelen haber ve bilgi kirliliği konusunda üzüntü duyduklarını belirttiler.
Ömer SEVAF, Dr. Abdülmehamen SIBAYYU ve Hamdi OSMANOĞLU Kayseri İl Başkanı Mahmut ARIKAN’ı ziyaret etti. Saadet partisi Genel Başkanı Prof Dr Mustafa KAMALAK’ın Suriye ziyaretinide değerlendiren heyet Suriyeli insanların şuan temel gıda malzemelerini bulamadıkları beyanında bulundular. Yaşam şartlarının çok zorlaştığını insanların işkence gördüklerini belirten heyet Saadet Partisi olarak sizden isteğimiz Türkiye’de Suriye konusunu duyurabilmeniz için geldik dediler. Ve bunu yapacak tek siyasi parti olduğunu belirten heyet daha önceki olayları hatırlattı. Filitin, Irak vb olaylar için Türkiye’de insanlara ve dünyaya bunu haykıran tek parti Saadet Partisi olduğu için yine Suriyeli Müslümanların ve mazlumların sesini dünyaya sizin duyuracağınızı bildiğimiz için bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz dediler.
İl başkanı Mahmut ARIKAN Suriye meselesine çok üzüldüklerini belirtirken dünyanın neresinde bir mazlum zulüm görüyorsa buna sessiz kalamayacaklarını belirtti. Milli Görüş olarak çalışma gayemiz arzumuz hedefimiz zaten zulüm gören insanları refah saadet ve huzur getirmek onun için daha önce Filistin, Irak vb konulardaki hassasiyetlerini Suriye konusunda da göstereceklerini söyledi. Saadet Partisi Genel Başkanının Suriye ziyaretinin Esad’a destek olarak algılanmasının yanlış olduğunu belirten Arıkan. Biz oraya mazlum insanlara ve halkına zulüm ettiğini, bunu bir an önce durdurması gerektiğini, Saddam Hüseyin, Kaddafi örneklerinde olduğu gibi Batının Suriye’ye müdahale etmeden kendi iç sorununu kendisinin halletmesini ve bu zulüm ile bir yere varılmayacağını muhalifler ile masaya oturması gerektiğini onların isteklerine kulak tıkamak değil göz önünde bulundurmasının Suriye’nin geleceği için faydalı olacağını söylemek için gittik dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39