• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Susurluk Sokağı'nda İşlenen Cinayette İki Sanığa 26 Yıl Hapis

Susurluk Sokağı'nda İşlenen Cinayette İki Sanığa 26 Yıl Hapis
Kayseri'de alacak verecek meselesi yüzünden silahla yaralandıktan sonra otomobilin altında kalarak hayatını kaybeden.

15253584_10154772602392302_109604375858718296_n-109.jpg

Kayseri'de alacak verecek meselesi yüzünden silahla yaralandıktan sonra otomobilin altında kalarak hayatını kaybeden 43 yaşındaki Davut K.'yı öldürmekten yargılanan iki sanığa toplam 26 yıl 11 ay hapis cezası verildi. Karar sonrası Adliye koridorunda ceza alan sanıkların yakınları ile beraat eden iki sanık arasında tartışma çıktı. 
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanıklar M.Y., Ö.K. ve başka suçtan tutuklu sanık B.B. ile tutuksuz sanıklar Y.Ç., O.C., C.T. ile avukatlar duruşma salonunda hazır bulundu.


Karar verileceği uyarısı ile son sözleri sorulan sanıklardan tutuklu sanık M.Y., "Mahkemenin vereceği bütün karara saygılıyım" dedi. Diğer sanıklar da son sözlerinde 'Adalete güveniyoruz' dediler.


Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık M.Y.'ye 'kastın aşılması suretiyle adam öldürme' suçundan 11 yıl 3 ay hapis, 'ruhsatsız silah taşıma' suçundan 2 yıl hapis, 2 bin 400 TL adli para cezası verdi. Tutuklu sanık Ö.K.'ye de 'kastın aşılması suretiyle adam öldürme' suçundan 12 yıl, 'ruhsatsız silah taşıma' suçundan 1 yıl 8 ay hapis ve 2 bin TL adli para cezası veren mahkeme, tutuksuz sanık O.C.'ye 'taksirle ölüme neden olma' suçunda kusuru olmadığından beraat verdi. Mahkemede, sanıklar Y.Ç., C.T. ve M.Y.'ye delil yetersizliğinden, başka suçtan tutuklu B.B.'ye de kastı olmadığından beraat kararı çıktı. Böylece bu davada tutuklu iki sanığa toplam 26 yıl 11 ay hapis, 4 bin 400 TL adli para cezası verildi.


Karar sonrası adliye koridoru karıştı
Karar sonrası Adliye koridorunda ceza alan sanıkların yakınları ile beraat eden sanıklar arasında tartışma çıktı. Sanık yakınları, beraat eden iki sanığın üzerine yürürken, polis tartışmayı büyümeden önledi. Tutuklu sanık M.Y.'nin annesi ve eşi kararın ardından baygınlık geçirdi.
'Seni avradım yaparım' dedi, tartıştık
Yozgat E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu sanık M.Y., ilk celsedeki savunmasında, olayı şöyle anlatmıştı: "31.03.2016 günü kızım ve kız arkadaşım ile evimde istirahat ediyordum. Ö.K. ve M.Y.'ye araç alımı ile ilgili 5 bin TL borcum vardı. Hasta olduğum için bunlar yanıma geldi. Benim üzerimde hasımlarım olduğu için sürekli silah vardı. Ben de O.C.'den alacağım var, ondan alıp vereyim dedim. M.Y., Ö.K. ile B.M.Y. ve kız arkadaşım A.İ. ile birlikte O.C.'nin evine gittik. Kocasinan ilçesi Mimarsinan Mahallesi Susurluk Sokağı'nda binayı bilmediğim için C.T.'yi arayarak onun da gelmesini istedim, o da gelerek bana binayı gösterdi, zile bastı, kimse çıkmadı. O sıra 'Ne geziyorsun burada' diye bir ses geldi. Davut K. yanıma gelerek, 'O.C.'ni borcu bana geçti, sana da 5 bin TL ceza kestim. Bir daha buraya gelme. Gelirsen seni avradım yaparım' dedi. Ben de yanımda ailemin olduğunu, hakaret etmemesini söyledim, arabaya yöneldim. Arkamdan gelerek 'Seni kendime avrat edeceğim demedim mi? Nereye gidiyorsun?' diyerek aracıma tekme atıp, ağır hakaretler etti. Yanımdaki Ö.K.'ye ve bana vurunca yanımdaki silah ile iki el rastgele ateş ettim. Bindim araca gittim, Davut K.'yi araba ezmiş, onu bile görmedim."
En yakın arkadaşı otomobille kazara ezmiş
Taksirle ölüme neden olma suçundan yargılanan sanık O.C. ise, "Davut ağabey ile olay günü çay içiyorduk. Çok yakın arkadaşım olur. M.Y. binaya geldi, Davut K. ile M.Y. arasında küfürleşmeler oldu. Sonra Davut, M.Y.'yi aracından indirdi, tartışma büyüyünce Ö.K. ile M.Y.'nin silah çektiğini gördüm. Kafamın üzerinden kurşunlar geçti. Hemen başımı eğerek can havliyle aracıma bindim. Araba arızalıydı, viteste bozuktu, kaçmak için aracı sürdüm. Davut K.'yı hiç fark etmedim" demişti.

iha

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39