• BIST 9040.03
  • Altın 2301.296
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0591
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

TAKDİR EDİYORUZ

TAKDİR EDİYORUZ
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Erdoğan’ın net duruşuna rağmen Gülen’e saygı duyduğunu ve Zaman aboneliğini sürdürdüğünü söyledi.

Bursa’da, AS TV’de katıdığı canlı yayında konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gülen’in Zaman Gazetesi’nde yayınlanan röportajı ile ilgili soruları yanıtladı.

"Zaman aboneliğimi kesmedim" diyen Arınç, Cemaat için "Bizim hükümetle bir meselemiz yoktur dese mesele kalmayacak bizim açımızdan. Yapılmadı" açıklamasında bulundu.

Yerel seçimlerden sonra AK Parti ile Cemaat arasındaki gerilimin ortadan kalkacağına inandığını belirten Arınç, Başbakan'ın "örgüt lideri" dediği Fethullah Gülen'e hala saygısının olduğunu da belirtti.

“HOCAEFENDİ ÜZERİNDEN BİR ŞEYLER YAPILMAMALI”

Arınç şöyle devam etti: “Bunu söylemek doğru mu bilmiyorum ama ben, şunlar, şunlar, şunlar yapılsa bile bugüne kadarki öğretisiyle bugüne kadarki konuşmalarıyla yaşantısıyla tarzıyla Hocaefendi’yi bir kenara koymak ve onun üzerinden bir şeyler yapmamak gerektiğini düşünüyorum.”

TAKDİR EDİYORUZ

Zaman gazetesinde çıkan röportaja değinen Arınç "Takdir ediyoruz, okuyoruz" ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti: “Bizzat cemaatin çıkardığı bir gazete ve bunlar belli bir şekilde de satılıyor. Takdir ediyoruz, okuyoruz. Benim de halen evime geliyor, abonesiyim, aboneliğimi de kesmedim. ‘Neler yazıyorlar, bir bakalım’ diye biz de okuyoruz. Biz her şeyi yok kabul etmiyoruz ki ‘Bu da geçer ya hu’ diyoruz. Burada yanlış, hata yapanlar cezasını çekecek. Çünkü bilerek hata yapıyorlar. Bilerek kötülük yapıyorlar, hata yapmıyorlar. Şimdi beddua etmiş yine veya lanet okumuş. Duygusal bir insandır Hocaefendi, daha evvel de buna benzer bir şey yaptı ve belki de kırılma noktası o. Başbakanımız da arkadaşlarımız da ona çok üzüldü. Onlar, ‘İslam’da bunun yeri vardır’ diyorlar. Mülaane diye bir şey. Ben de ilk defa duydum, belki de vardır. Yani ‘Kendimizi de işin içine koyarak lanet veya beddua okuyoruz, Peygamber de böyle yapmıştı’ diyorlar. Ben orasını bilmem ama lanet okumaya gerek yok. Niye lanet okuyorsun?”

"HOCAEFENDİYE YAKIN OLANLARA DEDİM Kİ..."

Hükümete tuzak kurulduğu konusunda ısrarcı olan Arınç şunları söyledi: "Ben de inanıyorum ki hükümet aleyhinde bir tuzak var. Bu tuzağın içinde de sizin bazı mensuplarınız var. Hayır mı diyorsunuz? Evet. Bize göre de evet. Biz inanıyoruz ki şunlar, şunlar, şunlar, hükümet aleyhinde bir tuzak kurdular, yurt dışı, yurt içi bağlantıları var. Bunun amacı, Başbakanımızı devirmek, hükümetimizi itibarsız hale getirmek. Siz buna inanmıyor olabilirsiniz ama Hocaefendi’ye lütfen şunu söyleyin veya şunu yapın, siz deyin ki; Hükümetle bizim bir sorunumuz yok. Hükümete karşı kim tuzak kurmuşsa kim iş birliği yapıyorsa…’ Ben onlara isim verdim ama onlara da ‘İsim söyleyin’ demedim, ‘Genel ifadeler kullanın’ dedim. ‘Bunların hiçbiriyle bizim camiamızın ilgisi yoktur. Biz bu dinlemelerin, tuzakların hiçbirini kabul etmiyoruz. Hükümet, müsterih olsun eğer varsa bu insanlar, biz onları camiamızda kabul etmiyoruz deyin’ dedim. Bunu derseniz hükümet de der ki ‘Madem ki onlar istemiyor, kabul etmiyor, böyle bir şeyi reddediyorlar, o zaman biz de kendimize dönelim, şu yaptıklarımızı bir daha gözden geçirelim. Kaç ay oldu? Neredeyse 4-5 ay oldu.”

Ajanslar

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39