• BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Takımlarımız Avrupa kupalarına katılamayacak mı?

Takımlarımız Avrupa kupalarına katılamayacak mı?
UEFA Başmüfettişi’nin izlenimlerinin hiç de olumlu olmadığı ve takımlarımızın Avrupa kupalarına katılma şansının zayıfladığı belirtiliyor. 25 Ağustos’taki Devler Ligi kurasından önce karar çıkması bekleniyor
Pierre Cornu: “Şike yapılmış mı? Elinizdeki belgeler neyi gösteriyor?”

Mehmet Berk: “Bizim çok ciddi bulgularımız var. Bunları da delillendirdik.”

Türk futbolu dün tarihi günlerinden birini daha yaşadı. UEFA, şike iddialarıyla ilgili olarak düğmeye bastı ve tarihimizde ilk kez futbolumuz incelemeye alındı.

UEFA Disiplin Başmüfettişi Pierre Cornu, futbolda şike iddialarına ilişkin bilgi almak üzere dün ülkemize geldi. Öncelikle belirtelim, bu ziyaret talebi UEFA’dan geldi. Dün spor kamuoyundaki dedikoduların aksine bu ziyaret UEFA’nın üçüncü değil ilk ziyaretiydi. Ve ziyaretin en önemli konusu Türk takımlarının Avrupa kupalarına katılıp katılmayacağıydı.

Cornu önce Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve başkanvekili Lutfi Arıboğan ile görüştü, daha sonra da Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gitti. Burada, soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Berk ile bir araya geldi.

Aydınlar ve Arıboğan’ın da hazır bulunduğu görüşmede, kendisi de eski bir savcı olan Cornu, Türkiye’deki hukuk sisteminin işleyişi hakkında genel bir bilgi aldı. Pierre Cornu, soruşturmanın nasıl yürütüldüğü ve iddianamenin nasıl hazırlandığı gibi sorular sordu.

Cornu daha sonra can alıcı soruları Berk’e yöneltti:

- Şike var mı?
- Sizin elinizdeki belgeler neyi gösteriyor?
- Şike konusunda belgeleriniz var mı?
- İddianame ne zaman hazırlanır?

Federasyon yetkilileriyle yemek yedi

Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk, Pierre Cornu’nun tüm sorularını tek tek yanıtladı. Şike konusunda ise verdiği cevaplar netti:

- Bizim çok ciddi bulgularımız var. Bu bulgularımızı da delillendirdik.
Bu konuşmalardan sonra görüşme sona erdi. Cornu daha sonra Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ile birlikte akşam yemeğine gitti.
Yetkililer Hürriyet’in bu konudaki sorularını şöyle yanıtladılar.
- Cornu Etik Kurulu raporunu istedi mi?
- Şu saate kadar istemedi. Ama belki ilerleyen saatlerde isteyebilir.
- Şike konusunda sizin fikrinizi aldı mı?
- Şimdilik almadı. Ama dediğim gibi belki ilerleyen saatlerde. Gerçekten saatlik yaşıyoruz çünkü.
- Cornu şike konusunda edindiği izlenimi size aktarır mı?
- Sanmıyorum. Ancak döndükten sonra bize bildirirler.
- Ne zaman dönecek?
- Yarın (Bugün).
Yanıtlar bunlar. Ama gelişmelerin bir de perde arkası var. Ve orada anlatılanlar hiç de iç açıcı değil.
Pierre Cornu’nun yaptığı incelemelerden sonra edindiği izlenimin olumlu olmadığı ve Türk takımlarının Avrupa kupalarına katılma şansının oldukça zayıfladığı belirtiliyor. UEFA’nın 25 Ağustos’taki Şampiyonlar Ligi kura çekimi öncesi bu konuda kararını vereceği ve Türkiye’ye deklare edeceği de iddialar arasında.

Kontrol bizim elimizde

TFF Başkanı Aydınlar, UEFA Başmüfettişi Cornu’nun ziyareti için, “Sadece bilgi aldı. UEFA rapor da hazırlamayacak. Soruşturmayı biz yürütüyoruz” dedi.

Şike soruşturması kapsamında UEFA Başmüfettişi Pierre Cornu, dün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gelerek Başsavcıvekili Fikret Seçen ve soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk ile 1.5 saat görüştü.

UEFA Başmüfettişi, görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakırken, toplantıda hazır bulunan TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Cornu’nun soruşturma hakkında bilgi aldığını belirtti. Fikret Seçen ve Mehmet Berk ile değerlendirme yapıldığını belirten Aydınlar, “UEFA temsilcisi, savcılarımıza bu soruşturma nedeniyle teşekkür ettiler. İşin cezai boyutu ile ilgili bundan sonra da bilgi sahibi olmak istediklerini söylediler. Görüşmenin içeriği bu” dedi.

Bir basın mensubunun “UEFA soruşturmaya el koydu diyebilir miyiz?” diye sorması üzerine Aydınlar, “Hayır. Soruşturmayı biz yürütüyoruz. UEFA sadece bilgi amaçlı geldi, bilgi aldı” diye yanıt verdi. “UEFA’nın hazırlayacağı raporun nasıl bir yaptırımı olacak?” sorusu üzerine Aydınlar, “UEFA rapor hazırlamayacak. Rapor hazırlamak için gelmediler sadece görüştüler” diye konuştu.

HSYK müfettişleri Aydınlar’ı dinledi

Şike soruşturması dosyasını ve soruşturma savcısı Mehmet Berk’in işlemlerini inceleyen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) görevlendirdiği müfettişler, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın ifadesine başvurdu. Dün saat 15.00’te adliyeye gelen Aydınlar, UEFA Başmüfettişi Pierre Cornu ile
yapılan görüşmeden önce müfettişlere ifade verdi.

Yayın yasağı getirildi

Futbolda şike iddialarına ilişkin 3 Temmuz’da başlayan operasyonlarla ilgili soruşturma kapsamında 1,5 ay içerisinde iki özel yetkili mahkeme iki farklı karara imza attı. Soruşturma kapsamında tutuklanan Bülent Uygun’un avukatı İsmail Gürses’in talebini görüşen İstanbul Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi soruşturmaya yayın yasağı konulmasına karar verildi.

Fenerbahçe’nin talebini reddetmişlerdi

F.Bahçe’nin yayın yasağı getirilmesi talebi 5 Temmuz 2011’de İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, kamuoyunun bilgi alma hakkı, düşünce, ifade ve basın özgürlüğü kapsamında yayınların yapılmasıyla ilgili kanuni yaptırımların, yasal sınırların aşılması durumunda gündeme gelebileceği gerekçesi ile reddedilmişti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39