• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

TALAS BELEDİYESİ KÜLTÜRLERİ BULUŞTURDU

TALAS BELEDİYESİ KÜLTÜRLERİ BULUŞTURDU
Talas Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen programla Orta Asya'dan Güney Afrika'ya 17 ülkenin genci Talas'ta kültürlerinden örnekler sundu.
Renkli görüntülerin yaşandığı buluşma kardeşliğin en güzel örneğini yansıttı.
Mevlana Mahallesindeki Selçuklu Kültür Evi'nde Talas Belediyesi Gençlik Meclisi ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Türk Dünyası Akraba Toplulukları (TÜDAT) tarafından düzenlenen programda, Azerbaycan'dan Kazakistan'a, Endonezya'dan Güney Afrika'ya kadar dünyanın bir çok ülkesinden Kayseri'de eğitim gören gençler, bir araya geldi. Yöresel oyunların sergilendiği programa genç yaşlı herkesimden vatandaş büyük ilgi gösterdi.
Programın açılışında konuşan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, herkesin Hz. Adem ve Hz. Havva'dan geldiğini belirterek, "İnsanlık sonuçta kardeştir. Biz burada insanların barış, kardeşlik ve huzur içerisinde yaşayabildiğinin en güzel örneğini sergiledik." dedi. Talas'taki güzellikleri bu kültürel zenginliğin pekiştirdiğini ifade eden Başkan Yıldırım, "Talas kendini aşmış, Anadolu'nun ortasında sade bir ilçe olmaktan öteye geçmiş, bir dünya kenti olmuş pozisyonundadır. Bugün sokaklarımızda birçok ülkenin vatandaşını görüyoruz." diye konuştu.
Belediyeciliğin günümüzde çok değiştiğinin altını çizen Başkan Yıldırım, "Eskiden yol, kaldırım yapmak, çöp toplamak belediyeciliğin en önemli hizmetiydi. Bugün artık bunlar sıra-dan hizmet. Kayserimizde de hamdolsun sıradan hizmet oldu. Kayseri bir marka şehirdir. Bu marka şehirde Talas ta hak ettiği yerini almıştır." ifadelerini kullandı.
ERÜ TÜDAT Başkanı Azerbaycanlı Eyşan Gambarof, amaçlarının dünya ülkelerinin kül-türlerini birbirine tanıtmak ve Kayseri kültürünü de tanımak olduğunu söyledi. Kayseri'de eğitim gören Afganistanlı Azizullah Muhammedrahim ise Türkiye'yi çok sevdiklerini belirterek, kendilerini bağırlarına basan Başkan Yıldırım ve Türk halkına teşekkür etti. Kenyalı İbrahim Atman da, programın güzel geçtiğini anlatarak, "Bu programlar insanlarla beraber olmak için çok iyi fırsat. Sanki kendimizi memleketimizde hissettik. İnsanlar çok sıcak kanlı, çok şükür Allah razı olsun" dedi.
Gençlerin gösterilerini izleyenler de beğendiklerini söylerken, program Afgan pilavı ve Tanzanya tatlısı ikramıyla sona erdi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39