• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 8 °C

TALAS BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

TALAS BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
TALAS'TA YENİ DÖNEM İLK BELEDİYE MECLİSİ

Talas Belediye Meclisi, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından Nisan ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya başkanlık yapan Dr. Mustafa Palancıoğlu, "Hep birlikte Talas'ımızın geleceği için hizmet edeceğiz" dedi.
Geçen dönem 25 üyeyle çalışan Talas Belediye Meclisi, yeni dönemde 31 üyeyle belediye başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu başkanlığında bir araya geldi. Mecliste 7 maddeden oluşan gündem görüşülerek karara bağlandı. Meclis önce saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı, ardından yeni üyelerin kendini tanıtmasıyla devam etti.
Açılışta konuşan Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, seçim kampanyalarını hiçbir gerginlik yaşanmadan, hiçbir parti ve adayına olumsuz bir söz söylemeden yürüttüklerini belirterek, "Bizim tarzımız birlik ve beraberlik içinde Talas'ın ve Kayseri'nin kalkınması için çalışmak. Bundan sonra çok daha güzel bir dönemin yaşanacağını ümit ediyorum" dedi.
Başkan Palancıoğlu, meclis üyelerine birlik ve beraberlik mesajı vererek, "Burada hepimiz halis niyetle hizmet ederek, milletimize faydalı çalışmalarda bulunmak istiyoruz. Öncelikle ilk olarak okul ve sağlık ocağı gibi toplumsal ihtiyaçlara yöneleceğiz. Bunların ötesinde de Talas'ı şehrin farklı bir konumuna yükseltecek butik otel, 24 saat açık kütüphane gibi ekonomik ve sosyal yapısına yönelik çeşitli projelerimizi birlikte hayata geçireceğiz. Önümüzdeki 5 yılda tek çatı altında, hep birlikte uyum içinde çalışarak hizmet edeceğimize inanıyorum." diye konuştu.
Konuşmanın ardından gündemde bulunan 7 maddenin görüşülmesine geçildi. İlk olarak yapılan seçimlerde meclis birinci başkanvekilliğine Mehmet Seyhan Kalkan, meclis ikinci başkanvekilliğine Mustafa Ay getirildi. Meclis katip üyeliklerine Leman Bolat ve Yasemin Gönen, belediye encümenliğine ise Nuriye Şimşek, Hüseyin Akgül ve Mehmet Yükselen seçildi.
Yapılan oylamalarda Plan Bütçe Komisyonu üyeliklerine Esat Doğan, Ali Sağlam ve Vahdi Orhan, İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeliklerine ise Mustafa İnceok, Cengiz Ekici ve Muzaffer Ercan seçildi.
Meclis, bir sonraki toplantısını 5 Mayıs 2014 Pazartesi günü saat 16.00'da yapılmak üzere kapandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39