• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Talas belediyesini duygulandıran buluşma

Talas belediyesini duygulandıran buluşma
Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, ilçede yaşayan Çerkez kanaat önderleriyle bir araya geldi. Başkan Yıldırım'ın, misafirlerine 99 yıl önce Sarıkamış'ta şehit düşen Çerkezlere yakılan ağıtın yer aldığı CD hediye etmesi duygu dolu anlar yaşattı
Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi'nde akşam sohbetleri sürüyor. Konağın son konukları ilçede yaşayan Çerkezler oldu. Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Çerkez kanaat önderle-riyle sohbetinde Sarıkamış'ta yaşanan dramlara değinerek, bununla ilgili belediye olarak yap-tıkları kültürel çalışmayı anlattı. Başkan Rifat Yıldırım, Çerkezlerin Sarıkamış'ta yakılan ağıtın-dan oluşan CD'yi misafirlerine hediye etti. Çerkezlerin, milletimizi oluşturan önemli bir kültü-rel değer olduğunu belirten Başkan Yıldırım, milleti meydana getiren bütün kültürel zengin-liklerden istifade edilmesi gerektiğini söyledi.
Başkan Yıldırım, milleti oluşturan her bir zenginliğin önemini ifade ederek, şöyle ko-nuştu: "Hz. Ali'nin Şam Valisine bir nasihati vardır. Hz. Ali, valiye 'Toplumda dine, diyanete ters görmediğin Allah'ın hükmü olmayan konularda, toplumun örf, adet ve gelenekleriyle çelişecek işlerle uğraşma. Toplumu o anlamda serbest bırak. Onu değiştirdiğin takdirde yeri-ne getirdiğin şey doğru olamazsa mesul olursun.' diye buyuruyor. Çok önemli bir konuya işa-ret ediyor. Devlet yönetiminde bunu iyi idrak etmek gerek."
Uzunyayla Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferit Duman, yapılan kültürel çalış-manın kendisini duygulandırdığını belirterek, Başkan Yıldırım'a teşekkür etti. Başkan Duman, kültürlerin yaşatılmasında gösterilen duyarlılıktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek şunları söyledi: "İnkarla, yok etmekle bir kültür, bir ırk katledilebilseydi Rusya bunu yapabilirdi ama başaramadı. Rusya yıllarca Çerkezleri Sibirya'ya, Türkiye'ye ve birçok yere sürdü ama, ne Türkleri ne de Çerkezleri yok edebildi. O yüzden her kültür bir zenginliktir. Bunu yaşatmak da bir insanlık görevidir. Bundan dolayı belediye başkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz."
Kayseri Birleşik Kafkasya Derneği Başkanı Mükremin Öner ise, yaklaşık 30 yıl öncesin-de Çerkezce bir türküyü söylemekten dolayı hapse gönderilen insanların olduğunu vurgulaya-rak, "Türkiye'de son yıllarda farklı kültürlere verilen değerde önemli mesafelerin kat edildiği-ni görüyoruz." dedi. Öner, bu konuda özellikle yerel yönetimlerin katkısına değinerek, "Kay-seri'deki belediye başkanlarımızın farklı kültürlere yaklaşımı, siyasi kimliğini üzerinden çıkar-tamayan siyasetçilere çok güzel bir örnek. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz." şeklinde ko-nuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39