• BIST 9079.97
  • Altın 2325.099
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9469
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

TALAS UÇURUYOR

TALAS UÇURUYOR
Talas denince akla ilk olarak tarihi dokusu, tabiat ve kültür varlıkları, üniversiteler, sosyal yapısı, modern şehircilik hizmetleri ve hava sporları geliyor. Dünyanın sayılı hava sporları merkezlerinden birisi haline gelen Ali Dağında paraşüt tutkunları

Ali Dağının zirvesinden havalanan Yamaç Paraşütü pilotları yılın her mevsiminde göklerde özgürce uçuş yaparak kuşları yalnız bırakmıyorlar. Talas  Belediye Başkanı Rifat Yıldırım hava sporlarının ilimizde ve ülkemizde gelişmesi için sürekli destek verdiklerini belirtti. Şehrimizde çok sayıda gencin bu sporu yapıyor olmasının ayrı bir keyif ve güven verdiğini belirten Başkan Yıldırım, "Şehirlerin kimliğinin oluşmasında kendine mahsus özellikler gün yüzüne başarılı bir şekilde çıkarsa anlam kazanır. Ali Dağı şehrimizin bu anlamda büyük bir nimeti. Allahın bir lütfu. Hava sporlarından Yamaç paraşütünde bizim 10 yıldır yapmış olduğumuz çalışma isabetli bir yolda olduğumuzu gösteriyor" dedi. 
Gençlere yeni bir hedef koyacağı, tatmin olacağı ve başaracağım diyeceği bir spor dalını sunduklarını söyleyen Başkan Yıldırım,"Diğer bir açıdan da adrenalin diyeceğimiz öz iradesi yüksek bir spor. Türk gencinin öz iradesine yönelik önemli bir girişimi vardır. Bizim insanımız cesurdur. Bu çalışmalarla organizasyonlarda ilimizden sporcularımız derece yapıyorlar. Organizasyonlarla başladığımız hava sporlarında eğitim, tesisleşme ve kökleşmesini oluşturduk. Her türlü imkanı bu sporun gelişmesi için şehrimizin hizmetine sunuyoruz. Bu sporun disiplin noktasında son derece dikkatli bir çalışma yapıyoruz. Burada yapılan uçuşlar sıradan rastgele uçuşlar değil" şeklinde ifade etti. 
Hava sporlarının turizme açılan önemli bir değer olduğunu ifade eden Başkan Rifat Yıldırım, "Bu spor bizi nereye götürecek. Öncelikle şimdi olduğu gibi daha da gelişecek. Şehrimizde bu spor bizim için  turizm noktasında önemli bir enstrüman olacak. Bir çok şehirde olduğu gibi tandem uçuşları ilimizde de gelişiyor. Turizm açısından oldukça iyi gelişmeler bunlar. Bu sporun kurumsal yapısına baktığımızda Türkiye'de en iyi organizasyon yapan kurum olmanın ayrı bir keyfini yaşıyoruz" dedi. 
Ali Dağından kalkış yaparak Talas semalarında uçuş yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yamaç Paraşütü pilotları her türlü imkanı kendilerine sunan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Türkiye'nin hiç bir yerinde bulunmayan imkanların Talas'ta olduğunu belirten pilotlar sağlıklı her vatandaşı bu sporu yapmaya davet etti.

t1.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39