• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

TALAS'A DEV SAĞLIK HİZMETİ

TALAS'A DEV SAĞLIK HİZMETİ
Talas Belediyesi, yıllardır Bahçelievler Mahallesi'nde atıl halde

Talas Belediyesi, yıllardır Bahçelievler Mahallesi'nde atıl halde çürümeye terk edilen Miraboğlu Sağlık Ocağı'nı yaklaşık 300 bin TL harcayıp restore ederek daha geniş ve kapsamlı bir sağlık hizmetinin verileceği merkeze dönüştürdü. 
Talas Belediyesi Miraboğlu Sağlık Merkezi olarak hizmet vermeye başlayan tesisin yeniden açılış töreninde konuşan Kayseri Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sayın Yunus Karadağ, "Merkezimizde 4 aile hekimi, Sağlıklı Yaşam Merkezi adı altında kanser erken teşhis tarama merkezi, psikolog ve diyetisyen hekimler, sigara bırakma polikliniği ve bir diş hekimi hizmet verecek" diye konuştu.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da, "Talas sadece Kayseri'nin değil Türkiye'nin de nüfusu en hızlı artan yerlerin başında geliyor. Yıllık nüfus artış hızı yüzde7-8 civarında. Tabi artan nüfus artan ihtiyaçları doğuruyor. Dolayısıyla da sağlık alanında bu bina yaklaşık 10 yıldır atıl halde duruyordu. Bu bina için 15 ay mücadele ettik. Binanın hayırseverleri olan Miraboğlu Ailesi sanırım buranın yeniden hizmet vermesinden mutlu olacaktır. Çok hızlı şekilde tadilatı tamamlanarak geçtiğimiz pazartesi hizmete yeniden girdi. Burada sadece aile hekimleri değil, Kayseri'nin ikinci kanser tarama merkezi olacak. Bunun yanında psikolog, diyetisyen, diş hekimi, sigara bırakma merkezi ve aile danışma merkezi ile belediyemizin sağlıklı yaşam ofisi hizmet verecek. Binanın kira giderleri de dahil tüm harcamalarını belediye olarak biz karşılaşacağız. Normalde belediyenin görevi değil ama elimizi taşın altına koyduk" dedi.
Açılış töreninde bir konuşma yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, "Ben öncelikle Mustafa kardeşime teşekkür ediyorum. Göreve geldiğinden beri hiç durmadan çalışıyor. Talas için sürekli yenilikçi projeler üretiyor. Bizi hiç boş bırakmadan sürekli taleplerini iletiyor. Biz de bütün taleplerine destek vermeye çalışıyoruz, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, "Burada yeniden açılışını gerçekleştirdiğimiz tesisin Talas'a hayırlı olmasını diliyorum. Binanın hayırseveri rahmetli Mehmet Amca kendi halinde, dürüstlüğüne herkesin kefil olacağı iyi bir insandı. Talas'ı biz çok seviyoruz. Belediye seçimlerinde Mustafa Bey üzerinde ittifak ettiğimizde dedik ki kendisi dünya görmüş, yurtdışında tahsil yapmış Talas'a güzellikler, yenilikler getirir. Yeni gelişen Talas'ı dışarı açar dedik. Hakikaten geldiği günden beri çalışıyor, gayret ediyor. Az önce kendisi konuşurken yanımdakilere eğer Mustafa Bey yaptıklarını bir bir anlatsın herhalde ikindi ezanına kadar sürer dedim. İnşallah bundan sonra da değerli Büyükşehir Belediye Başkanımızın desteğiyle Talas'a güzel hizmetler yapılmaya devam eder" ifadelerini kullandı.
Talas'ın en hızlı büyüyen ilçe olduğunu dile getiren Kayseri Valisi Orhan Düzgün, "Kayseri Valisi Orhan Düzgün, "Kayseri büyüyen bir şehir. Kayseri içinde de Talas en hızlı büyüyen ilçemiz. Nüfusu katlanarak artan ilçemizin kamu hizmetlerinden yerinde faydalanabilmesi son derece önemli" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından dualarla açılan tesis yeniden hizmete girdi. Açılışın sonunda vatandaşlara aşure ikram edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39