• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

TALASLI ÇOCUKLAR HAYALLERİNE KAVUŞTU

TALASLI ÇOCUKLAR HAYALLERİNE KAVUŞTU
Talas Belediyesi Kadın Meclisi ve AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanlığı üyeleri, hayallerine kavuşamayan çocukların yüzünü güldürdü. Düşlerindeki oyuncakları karşılarında gören 30 çocuğun mutluluğu görülmeye değerdi.
Talas'ta her okuldan bir çocuk tespit eden kadınlar, onları hayallerine kavuşturdu. İstekleri yazılı olarak belirlenen çocuklara bisikletten spor ayakkabısına, futbol topundan elbiseye kadar çeşitli hediyeler alındı.

Yaman Dede Kültür ve Sanat Evin'de çocuklarla bir araya gelen Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, "Hepimizin içinde küçükken bir oyuncak sahibi olmak kalmıştır. Büyüyünce belki o isteğinin daha büyüğüne kavuşabilir ama o dönemde kavuşamamanın uhdesini içinde hep yaşatır." dedi. Başkan Yıldırım, "Bizim de çocukluğumuzda arzularımız içimizde kaldı. Belki küçük bir oyuncak araba sahibi olsaydık çok daha farklı mutlu olurduk." diye konuştu.

Programın amacının çocukların hayallerine kavuşmasının yanı sıra bir anne gözüyle küçükleri sevindirme arzusu olduğuna dikkat çeken Başkan Yıldırım, şöyle konuştu: "Çocuk sevindirmek gerçekten ayrı bir güzellik. Peygamber efendimiz çocukları sevindirmek için evle-rine kadar gitmiştir. Hatta kuşu ölen bir çocuğa taziye vermiştir saçını sıvazlamıştır. Bugün kadınlarımız çocukların saçını sıvazladı. Çocuklarımıza da gelecekte bu davranışı devam et-tirmelerin konusunda sosyal sorumluluk yüklemiş oluyoruz."

AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Suna Çakır, çocukların geleceğimiz olduğunu belir-terek, "Onlara güzel bir gelecek hazırlamak amacıyla bu projeyi gerçekleştirdik. İnşallah yarın da onlar kendilerinden sonra gelenlere aynı sevinci yaşatır." dedi.

Kadın Meclisi Başkanı Zübeyde Özgen ise, bir toplumu kadınların karar vermesiyle değişeceğinin altını çizerek, "Kadınlar bir işin içinde varsa o iş yürür. Kadınlar göz ardı edilerek tarih boyunca bir şey yapılamamıştır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından birbirinden güzel oyuncak, eşofman, ayakkabı ve bisikletler onları hayal eden çocuklara hediye edildi. Hayallerine kavuşan çocuklar büyüklerine teşekkür etti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39