• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

TALAS'TA 3. ALTIN ÇINAR FİLM FESTİVALİ BAŞLADI

TALAS'TA 3. ALTIN ÇINAR FİLM FESTİVALİ BAŞLADI
Kayseri Valiliği, Talas Belediyesi ve Yücel Çakmaklı Film Atölyesi işbirliğiyle düzenlenen 3. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali heyecanı açılış kokteyli ve ilk film gösterimiyle başladı.

5-8 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin Form Kayseri'deki açılış kokteylineVali Orhan Düzgün ve eşi ile Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu başta olmak üzere, sinema ve televizyon dünyasının duayen isimleri, sinemaseverler ve çok sayıda davetli katıldı. Kokteylin ardından tören Kayseri ve Talas'ın kısa tanıtımıyla başladı. Festival yönetmeni Akif Kaya, festivalin bu yılki temasının "Filistin" olduğunu belirterek, "İnanıyoruz ki savaşlar, acılar ancak sinemayla anlatılabilir" dedi. Festivalin ev sahiplerinden Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, bu sene farklı yeniliklerin olduğunu anlatarak, bunların başında yarışmaya animasyon kategorisinin eklenmesini gösterdi.

 

unnamed-(2)-014.jpg Başkan Palancıoğlu, sinemaya gönül veren gençlerin hem kendilerini geliştirmeleri, hem de ekonomiye katkı sağlaması için animasyon filmin önemli olduğunu ifade ederek, istihdama da büyük faydasının olacağına dikkat çekti. Başkan Palancıoğlu, "Milli ve manevi değerlere sahip çıkan bir sinema sektörünün her zaman için Türkiye'nin önünü açacağını düşünüyorum. Hem ekonomik, hem de tanıtım açısından bu sektör desteklenmeli" 

şeklinde konuştu. 

 

Festivalin onursal başkanı ve Kayseri Valisi Orhan Düzgün, festivali düzenleme gerekçelerini şöyle anlattı: "Türk sineması bu tür film festivalleriyle gelişir. Dizi ve sinema filmleriyle ülkemizi dünyaya tanıtabiliriz. Film festivalleri sinemamızın gelişmesine önemli ölçüde katkı sağlıyor. Belgesel, kısa film ve animasyon kategorilerinde filmler hazırlayan gençlerimiz, kendilerini geliştirmeye fırsat buluyor. Ayrıca Türk sinemasına yaşamları boyunca emek veren duayen isimlerimizi de hayattayken onure etmeye çalışıyoruz. Bunun yanında maddi durumu olmayan sinemaseverler de bu tür festivallerle film izleme imkanı buluyor." Konuşmasının ardından Vali Düzgün, sinemanın duayenlerinden ünlü oyuncu Kayhan Yıldızoğlu'na "Yaşam Boyu Onur Ödülü" verdi. Ödülünü alan Yıldızoğlu, "65 senede çok güzel günlerimiz oldu. Bu güzel ödülün atomlarında, moleküllerinde sizlerin, sevgili Kayserililerin ve dostlarımın enerjileri, sevgileri ışıldıyor. Bu da bana yaşam enerjisi veriyor." ifadesinin kullandı. Konuşmaların ardından festivalin ilk filmi "Öyle Sevdim Ki Seni" izleyiciyle buluştu. 190 filmin arasından 30'unun finale kaldığı festival, 8 Mayıs Cuma gününe kadar Form Kayseri ve Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde ücretsiz film gösterimleriyle devam edecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39