• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

Talas'ta Adrenalin sevenleri Bekliyoruz

Talas'ta Adrenalin sevenleri Bekliyoruz
2014'ÜN İLK YAMAÇ PARAŞÜTÜ KURSU BAŞLIYOR

Talas Belediyesi'nin Ali Dağı'ndaki hava sporlarını geliştirmek için her yıl düzenlediği yamaç paraşütü kursu 5 Mayıs Pazartesi günü başlıyor. 
2014 yılının ilk yamaç paraşütü kursu hakkında bilgiler veren Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Talas'ta hava sporlarını daha da geliştirmek istediklerini belirterek, "Ali Dağı gibi bize Allah'ın bir lütfü olan bir dağdan şehrimizin daha da yararlanmasını sağlayacağız" dedi.
Başkan Palancıoğlu, Ali Dağı'nda yapılan sporlarla ilgili konuşurken, burada gerçekleştirilen hava sporlarından yamaç paraşütünün topluma yaygınlaştırmak için çalıştıklarını söyledi. Bu kapsamda başlangıç kursu hazırladıklarını kaydeden Başkan Palancıoğlu, "Şehirler ellerindeki değerlerle gelişip büyürler. Biz de Talas'ın var olan tarihi ve kültürel değerlerinin yanında spor aktivitelerinin sayısını artırıp turizme dahil ederek hem şehrimizi tanıtmak hem de şehrimizin canlı kalmasını sağlamak istiyoruz" dedi. Bu düşünceyle Ali Dağı'nda yapılan hava sporlarından yamaç paraşütü için başlangıç kursu düzenlediklerin kaydeden Başkan Palancıoğlu, "5 Mayıs Pazartesi günü başlayacak ve 30 saat sürecek kurslarımız 5'i teorik, 5'i pratik olmak üzere 10 günde tamamlanacak. 2007 yılında başlayan kurslara bugüne kadar 1000 kişi katıldı. Adrenalin seven, heyecan zirvesine ulaşmak isteyen bütün hemşehrilerimizi kursa katılıp, gökyüzünde kuşlar gibi özgürce uçmaya davet ediyoruz" diye konuştu.
Bunların yanı sıra havacılıkla ilgili projelerinden bahseden Başkan Palancıoğlu, "Kayseri havacılık konusunda Türkiye'de en eski alt yapıya sahip bir şehir. Hava İkmal Bakım Merkezi, şehrimizde uzun yıllar hizmet vererek Türk havacılığına katkı sağlamıştır. Bunanla birlikte Erciyes Üniversitesi bünyesinde Sivil Havacılık Yüksek Okulu kurulmuş ve uzun yıllar hizmet vermektedir. Havacılık sektöründe son yıllarda yaşanan bu gelişmeler sektörde çalışacak personele olan talebi artırmış olması nedeniyle Talas'ta Türkiye'nin ilk kamu havacılık lisesinin yapılması için çalışmalara başlayacağız. Böylelikle sektörün hem kalifiye eleman sorununu çözeceğiz, hem de gençlerimizin nitelikli işlerde çalışmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39