• BIST 9079.97
  • Altın 2325.231
  • Dolar 32.3294
  • Euro 34.9241
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Talas'ta Gezi Parkı Eylemine Gece Yarısı Desteği

Talas'ta Gezi Parkı Eylemine Gece Yarısı Desteği
Kayseri'nin Talas ilçesinde İstanbul Taksim Gezi Parkı eylemine destek vermek amacıyla toplanan yaklaşık 400 kişilik grup, gece saat 02.00'den saat 05.00'e kadar eylem yaptı.
Anayurt Meydanı'nda gece yarısı bir araya gelen öğrenciler, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto etti.

Grup adına basın açıklaması yapan Umut Türk, tüm yurtta yaşanan olaylara sessiz kalınamayacağını ifade etti. Konuşmasına, "Bugün Taksim Gezi Parkı'nda olanlar Türkiye'nin tüm insan haklarından, demokrasiden, özgürlükten yana olan insanlarına açılan bir savaştır" diyerek başlayan Türk, "Bizler bunun farkındayız, 1 Mayıslarda farkındaydık, gazeteciler tutuklandığında, düşünce özgürlüğü ortadan kaldırıldığında farkındaydık, insan hakları her gün ayaklar altına alındığında da farkındaydık. Bugün gezi parkında olanların diğer günlerden farkı şudur, bu defa muhataplar çevreciler ve ekolojistlerdir. Gezi Parkı'nda sesimizi kısmakta bizleri susturmakta bu kadar zorlanmalarının sebebi de budur. Kapitalist pazarlıkları uğruna doğayı pazarlayanlara, rantçılara ve neoliberal politikalara boyun eğmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Türk, "Şu anda İstanbul'da direnenlere bin selam olsun, 'Bir ağaç kesildi, bir millet uyandı' diyenlere bin selam olsun. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz" diyerek konuşmasını bitirdi.

Gruptakiler, "Taksim yeşildir yeşil kalacak", "Taksim doğadır, doğa yok edilemez", "Gezi Parkı yalnız değildir", "Taksim yaşamdır, yaşam olacak" diye sloganlar atarak protestolarını sürdürdü. Bunun üzerine, çevik kuvvet ekipleri tarafından öğrencilere gaz bombası atılarak müdahalede bulunuldu. Ardından TOMA tazyikli su sıkarak eylemci gençleri dağıttı. Anayurt'ta bulunan sitelerin etrafına iki grup halinde dağılan gençler ile çevik kuvvet ekipleri arasında adeta kovalamaca yaşandı. Saat 03.30 civarında başlayan bu kovalama, saat 05.00 gibi sona erdi. Kovalama sırasında gaz bombası atan çevik kuvvet ekiplerine öğrencilerden taşla karşılık geldi. Bir grup öğrenci ara sokakta sıkıştırılarak yakalanırken, binalara saklanan öğrenciler de bir süre sonra gözaltına alındı. Polisin yaklaşık 30 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi. "Gürültü kirliliğine yol açmak" ve "izinsiz eylem yapmak" gerekçesiyle gözaltına alınanların, emniyette ifade verdikten sonra salıverildikleri kaydedildi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39