• BIST 9142.4
  • Altın 2325.069
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9782
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

TALAS'TA MUHTARLARA ÇANAKKALE SÜRPRİZİ

TALAS'TA MUHTARLARA ÇANAKKALE SÜRPRİZİ
Talas Belediyesi, ilçe sınırlarındaki 33 mahallenin muhtarına Çanakkale kültür turu düzenledi. Ecdadı yakından gören muhtarlardan biri yıllardır haber alamadıkları büyük dedesinin mezarı başında gözyaşlarına boğuldu.

Çanakkale ruhunu yaşatmak için düzenlenen 3 günlük gezinin ilk durağı Bursa oldu. Erciyes Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü Öğretim Görevlisi Okutman Ahmet Nedim Kilci'nin rehberliğindeki gezide Ulu Cami'de sabah namazını eda eden kafile, daha sonra Orhan Gazi, Osman Gazi ve Emirsultan Türbesini ziyaret etti. Bursa'dan sonra Çanakkale'ye hareket eden muhtarlar Truva Atı, Nusret Mayın Gemisi'ni inceledikten sonra Gelibolu Yarımadasına geçti. Burada Kilitbahir Kalesi, Namazgah ve Mecidiye tabyaları ile Seddülhabir Köyü gezen kafile, ardından 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı, Zafer Anıtı gibi noktaları ziyaret etti.

 

KAYSERİ'DE,YAŞANAN-HABERLER.KAYSERİNEWS.COM-GOOGLE'DAN-TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.FACEBOOK-TWİTTER-SAYFASI-TAKİP-BEĞEN

Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts


Zafer Anıtı önündeki şehitliğe geçen kafilede Sakaltutan Muhtarı Nusret Aslan, 101 yıldır haber alamadıkları büyük dedesi Ahmet oğlu Mehmet'in mezarını buldu. Mezar başında gözyaşlarına boğulan muhtar, "Talas Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Yıllar sonra dedemi buldum. Babam buraya gelmeden önce dedemi bulursam selam söyle demişti, şükür buldum. Allah onlardan razı olsun. Onlar olmasaydı biz olamayacaktık" dedi.
Ziyaret süresince o tarihi anları anlatarak muhtarlara yeniden yaşatan Ahmet Nedim Kilci, "Bir Mehmetçik o tertemiz alnından vurulup şu mübarek vatan toprağına düştüğü an değil, unutulduğunda ölür. Artık şehitlerimizi anmak yerine vatan için neler yaptıklarını görmek amacıyla Talas Belediye Başkanımız Mustafa Palancıoğlu, bütün muhtarlarımızı Çanakkale ruhunu yaşamak üzere mihmandarlığımızda buraya gönderdi. Kendisine teşekkür ediyorum. Birkaç şehitliğinde önünde fotoğraf çektirip dönmek değil, gece şehitlik yürüyüşlerine kadar Mehmetçiklerimizin bizatihi mücadele verdikleri toprakları adım adım anlatmak benim için onurdur." diye konuştu.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, muhtarların Çanakkale'nin ruhunu yerinde yaşamaları için tur düzenlediklerini belirterek, "Ecdadımızın canıyla, kanıyla verdiği o kutlu mücadelenin ardından elde edilen, tarihimize altın harflerle yazılan o şanlı zaferin yaşandığı toprakları muhtarlarımızın görerek yaşamasını arzu ettik." diye konuştu.
Kafile, Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret ederek Kayseri'ye döndü.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39