• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Talas'ta özgürce uçmanın keyfi

Talas'ta özgürce uçmanın keyfi
GÖKYÜZÜNDEKİ ÖZGÜRLÜĞE 42 KİŞİ DAHA KATILDI

Talas Belediyesi tarafından düzenlenen 2015 yılının ilk yamaç paraşütü başlangıç ve tekamül kurslarını başarıyla tamamlayan 42 kişi sertifikalarını alarak gökyüzünde özgürce uçmanın keyfini yaşadı. 
2015 yılının ilk başlangıç ve tekamül kurslarını başarıyla tamamlayan askeri personel ve sağlık çalışanlarından yerli ve yabancı öğrencilere kadar çeşitli mesleklerden uçma sevdalıları için Ali Dağı eteklerindeki Mehmet Şafak Yaşam ve Paraşüt İniş Alanında tören düzenlendi. Yamaç paraşütüyle uçmak için gerekli P2 ve P3 kurslarını 3 eğitimci nezaretinde 2 hafta ile 1 ay arasında değişen sürede tamamlayan kursiyerlere sertifika töreninde konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Ali Dağı'nın hava sporlarındaki önemine dikkat çekti. Başkan Palancıoğlu, 2016 Avrupa Yamaç Paraşütü Şampiyonası'na ev sahipliği yapmak için çalıştıklarını belirterek, "Hava sporlarında eğitim faaliyetleri önemli. Ayrıca başlattığımız Ali Dağı 360 Projesi ile yürüyüş ve bisiklet turunun yanı sıra zirvede dağın yapısıyla da uygun modern tesisleşme gerçekleşecek. Ali Dağı birkaç yıl içinde Erciyes gibi tesisleşerek hava sporlarında en önemli tesislere sahip merkez olacak." dedi.
Ali Dağı'nda yamaç paraşütüyle uçmak isteyenlerin güvenliğiyle de ilgili çalıştıklarını kaydeden Başkan Palancıoğlu, "Dağa giriş çıkışları kontrol altına alarak uçuş yapanların güvenliğini sağlayacağız. Bizden izin alacak." diye konuştu. Kursu başarıyla tamamlayan Çad vatandaşı Timan Ahmet Geruk, "Erciyes Üniversitesi'nde bilgisayar mühendisliği okuyorum. Bize böyle bir fırsatı sunan Talas Belediyesi yetkililerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Afganistanlı Beşir Amatayderi, "Eğitimin başında çok korkmuştum ama uçtuktan sonra sevmeye başladım" şeklinde konuştu.
Azeri öğrenci Bedelof Ferad, ilk baştaki korkunun yerini heyecana bıraktığını anlatarak şunları söyledi: "Uçuşun bitmesini hiç istemiyorduk. Her hafta olması için ısrar ediyorduk. Uçmak çok güzel."
Yamaç paraşütü tutkusuyla tanışıp nişanlanan Deniz Başarır-Seyit Erdoğan çifti ise, "2 yıl önce kursta tanıştık ve nişanlandık. Bu yaz da düğünümüz var. Talas Belediyesi Yamaç Paraşütü takımında aynı heyecanı yaşayanlar olarak bir araya gelip tanışmamıza vesile oldu" diye konuştu.
Konuşmalarının ardından Başkan Palancıoğlu kursiyerlere sertifikalarını verirken, tören birlikte çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39