• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

TALAS'TA PAİNTBALL HEYECANI

TALAS'TA PAİNTBALL HEYECANI
Gençlerin birlik, beraberlik ve kaynaşması için Talas Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Mü-dürlüğü tarafından 1. Geleneksel Paintball Şenliği düzenlendi. Şenlikte gençlere seslenen Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, "Kahvehane köşelerinde oke

Reşadiye Mahallesindeki paintball alanına Kayseri'deki 10 farklı sivil toplum kuruluşun-daki gençler geldi. Gençlerle bir araya gelen Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, gençle-rin bir araya gelmesinin önemine dikkat çekerek, "Biz belediye olarak bu kaynaşmaya her zaman destek veriyoruz" diye konuştu.
Üniversitedeki akademik kimliğinden dolayı gençlere ilgisinin daha fazla olduğunu belir-ten Başkan Palancıoğlu, "Hem bu tür şenliklerle hem de 7/24 açık kütüphane, spor salonları, insan kaynakları geliştirme ve yönlendirme merkezi gibi projelerimizle yanlarında olacağız." şek-linde konuştu.
Kendi branşında çalışmak isteyen gençlerin oranının yüzde 50'yi geçmediğine dikkat çe-ken Başkan Palancıoğlu şöyle konuştu: "Ortaokul ve lise düzeyindeki gençlerimizi iyi bir şekilde yönlendirerek mutlu olacakları ve istihdamı yüksek alanlarda çalışmalarını sağlayacağız. Üniver-sitelilerimizi de hem vizyon sahibi yapıp hem de tecrübe kazandırarak iş bulmalarını kolaylaştı-racağız. Ayrıca master, doktora gibi konularda yurtdışındaki imkanları ücretsiz yararlanmalarına yardımcı olacağız. Belediyelerin temel vazifesi yol, asfalt ve kaldırımın yanında sosyal ve kültürel konularla toplumun her kesimine hizmet vermekle birlikte gençliğimizin de nitelikli nesil haline getirmek."
Başkan Palancıoğlu ayrıca gençlerin yüzde 90'ının memur olmak istediğinin altını çizer-ken, "Gençlerin tamamının memur olduğu bir ülkede kalkınma olamaz. Sizlerin memur zihniye-tinden kurtulup, teknolojik altyapısı yüksek branşlara yönelmesini istiyoruz. Sadece kendinizi dert edinip, 8-5 çalışacağınız bir iş yaparsanız ülke olarak bir yere varamayız. Ülkemizde toplam kütüphane sayısı 1500'ü bulmazken kıraathane sayısı 600 binlerde. Gençlerimiz okey oynamakla bir yere varamaz. Ama kitap okursanız geleceğiniz ve geleceğimiz çok daha farklı olur. Bunu hep birlikte yapmalıyız." ifadelerini kullandı.
Düzenlenen turnuvada Talas Belediyesi Gençlik Meclisi'nden oluşan takım şampiyon oldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39