• BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

TALAS'TA PALANCIOĞLU: ORGANİK PAZARI KURUYORUZ

TALAS'TA PALANCIOĞLU: ORGANİK PAZARI KURUYORUZ
Kayseri'nin Talas ilçesine, Kocasinan'dan sonra 2'nci Organik Pazar kurulacak. Organik Pazar'ın kurulmasıyla ilgili protokol, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve Kapadokya Organik Tarım Üretici

Talas Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen protokol imza törenine, organik tarımla uğraşan çiftçiler de katıldı. Törende konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, Kayseri'de organik tarımın çok hızlı geliştiğini, organik tarıma üreticilerin büyük ilgi gösterdiğini ve tüketicilerin de organik ürünleri tercih ettiğini ifade ederek, ''2013 yılında 137 dekarlık alanda başlayan organik tarım, bugün 2000 dekarı geçti. 2015'deki hedefimiz ise 2 bin 500 dekarlık alanda organik tarım yapmaktır. Avrupa'ya baktığımızda Türkiye genel anlamda hala organik tarım yapıyor. Kayseri'de ise hemen hemen üretimimizin tamamı organik. Çiftçilerimizle birlikte daha güzel projeler geliştirmek istiyoruz. Üreticimiz, organik tarıma büyük ilgi gösterdi, tüketicimiz de organik tarımı tercih ediyor. Üretim kadar, üretilenin pazarlanması, satılması da önemli. Kocasinan ilçemizde açtığımız organik pazar, sabah saat 08.00'de açılıyor ve saat 10.00'da pazarda ürün kalmıyor. Talas Belediyemiz de organik pazarın kurulması noktasında bizlere yardımcı oldu. Üreticilerimiz, Talas Belediyemizin yapacağı pazar yerinde ürünlerini satabilecekler'' diye konuştu.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da, Talas'a çok modern bir pazar yapacaklarını ifade ederek, ''Bu pazarımızın yeri hazır. Yakında lansmanını yapacağız. Bu pazar yerinde organik ürünlerin satışının yapılacağı bir bölüm de bulunacak. Burada üreticilerimiz, ürünlerini getirip satabilecekler. Talasımıza ve Kayserimize hayırlı olsun'' şeklinde konuştu.
Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Derneği Başkanı Oluş Molu ise, çok heyecanlı olduklarını belirterek, ''İstanbul, Ankara ve İzmir'de de organik tarım pazarları açıldı. Ancak Kayseri'de ilk organik pazarımızı açmamızın üzerinden 1 yıl geçmeden, ikinci organik pazarımızı açıyoruz. Bu pazarın açılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum'' dedi.
Konuşmaların ardından organik pazar kurulmasıyla ilgili protokol, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan ve Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Derneği Başkanı Oluş Molu tarafından imzalandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39