• BIST 8761.79
  • Altın 2240.049
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1683
  • Kayseri 6 °C
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C

Talas’ta şeker hastalığı semineri verildi

Talas’ta şeker hastalığı semineri verildi
Talas Belediyesi ve Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliği ile 14 Kasım Dünya Diyabet (Şeker Hastalığı) Günü dolayısıyla diyabette farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirme ve bilinçlendirme semineri verildi.

Seminer öncesi katılan davetlilerin birçoğuna şeker taraması yapıldı. Yapılan tarama sonrası 113 kişiden 49 kişide bel çevresi, 33’ünde ise kan şekeri yüksekliği belirlenerek bu değerlerin risk teşkil ettiği söylendi.
Talas Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gürbüz, AK Parti İlçe Başkanı Kerem Ekici ve birçok davetli katıldı.
Seminer başlamadan bir konuşma yapan Başkan Mustafa Palancıoğlu, “Sağlıkta özellikle kurumlar tarafından yapılan bilgilendirmeler çok etkili oluyor. Toplu hareket etmek her zaman için bizim kültürümüzde çok daha rahat. Toplum olarak sağlığımıza dikkat etmemiz gerekli. Şuanda Türkiye’nin sağlık sistemi açısından dünyada bir numara olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Türkiye’deki sistem muazzam derecede ucuz ve hızlı bir sistem. Kayseri’de maalesef hamur işi yiyecekler çok yaygın. Bayanlara buradan çağrı yapalım. Daha sağlıklı yiyecekler yapmalarını istiyoruz. Bu bilgilendirmenin faydalı olacağına inanıyorum. Değerli başhekimimize ve emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum.” dedi.
“Sağlık aslında hepimizin elinde olan bir şey.” diyen Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan, “Biz bazı şeylerin kıymetini elden gidince anlıyoruz. Sağlık bunlardan birisi. Diyabet ciddi bir sağlık problemi çünkü bizim şuan itibariyle Türkiye’de yüzde 13, 14’leri hatta yüzde 17’leri konuştuğumuz Antep gibi iller var. Yani neredeyse 7 kişiden 1 kişi şeker hastası. Bunun yaklaşık yarısından çoğu şeker hastası olduğunu bilmiyor. Diyabet eğitimi ve farkındalık eğitimlerinin de temel amacı bu. Başkanımıza bize bu imkanı verdiği için çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Dr. Selahattin Erdem ise diyabet hastalığı konusunda faydalı bilgiler vererek katılanları hastalık hakkında yaptığı sunumla bilinçlendirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39