• BIST 8779.01
  • Altın 2238.031
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1031
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

Talas'ta Yardım malzemesi taşıyan 12 TIR Halep'e uğurlandı

Talas'ta Yardım malzemesi taşıyan 12 TIR Halep'e uğurlandı
Halep’e 500 milyon TL’lik yardım

15253584_10154772602392302_109604375858718296_n-086.jpg

Kayseri Müftülüğü ve Talas Belediyesi’nce başlatılan ‘Halep’e 12 torba un göndermek ister misiniz?’ yardım kampanyası kapsamında un, çocuk bezi ve patates dolu 12 TIR, düzenlenen törenin ardından dualarla uğurlandı. 


Talas Paraşüt İniş Alanı’nda düzenlenen törende konuşan ve kampanyanın başlamasına öncülük eden Eski Baro Başkanı Av. Fevzi Konaç, katkısı olan herkese teşekkürlerini sunarak, “Sadece bir cümleyle ‘Halep’te çocuklar ölüyor, Anadolu’nun gönlü kanıyor. Madem çocukların ölmesine engel olamıyoruz, bari tok ölsünler’ Sloganıyla yaklaşık bir hafta önce sosyal medyayla Kayseri halkının ve sosyal medyada bizi takip edenlerin önüne bir cümle geçirmiştik.

Bu işin başında avukat bir kardeşimizin ihlasla yaptığı bir dua vardı. Duadan başka da elimizde herhangi bir şey yoktu. Ama hedefimiz 300-500 torba un toplayarak oradaki kardeşlerimizin sofralarına belki ecellerinden birkaç dakika önce Anadolu’dan gözyaşlarıyla ıslatılmış birkaç lokma gönderebilir miyiz diye kaygı vardı. Katkısı bulunan herkesten Allah razı olsun. Ya Halep’teki savaş son bulsun, ya da bizim merhametimiz kıyamete kadar sürsün diyorum” dedi.


Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise kampanyanın kısa sürede çığ gibi büyüdüğünün altını çizerek, Müslüman ülkelerdeki savaşın biran önce son bulması temennisinde bulundu. Palancıoğlu, “Bu kampanyada benim tesadüfen haberim oldu. Dolayısıyla zor şartlar yaşıyorlar. Bizlerin de elimizden geldiğince onlara destek olmamız gerektiğini düşünüyorum.

Salı sabahı başlayan Talas Belediyesi’nin bu destek kampanyası çığ gibi büyüdü. Şuanda burada bulunan 12 TIR’ın maliyeti yarım milyon TL’ye ulaştı. Bu da şunun göstergesi, Müslüman bir ülkede yaşıyoruz, cebinde 60 TL de olsa onu insanlar verebiliyorlar. Bu gayet güzel. İnşallah Suriye’de, Irak’ta, tüm Müslüman ülkelerde biran önce savaş ve zulüm son bulur. Ve bizim bu şeklide desteklerimize inşallah gerek kalmaz, birlik ve beraberlik içerisinde hep beraber yaşarız” ifadelerini kullandı.


Programda konuşan İl Müftüsü Şahin Güven de Kayseri’den şimdiye kadar 102 yardım TIR’ı gönderildiğini vurgulayarak, “Yola çıkaracağımız bu yardımların öncelikle Halep’te zulüm altında yaşayan çocuklarınıza, gençlerimize, kadınlarımıza, orada zulüm gören insanlara bir parça çare olabilmek için göndermeye çalıştığımız bu yardımlarımız hepimiz için hayırlı ve mübarek olsun. Bunlardan önce Kayseri’de 8 ay içerisinde 90 TIR yardım gönderdik. Bunlarla birlikte 102 TIR yardım yapıyor. Kayserimizin her alanda olduğu gibi bu alanda da hayırseverliğini gösterdiğini hepimiz görüyoruz” diye konuştu.

“12 TIR Halep’teki mazlum kardeşlerimize umut olsun”
Toplanan yardımların gönderileceği törende konuşan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ise toplanan yardımların Halep’teki insanlara umut olması ve dünyanın hiçbir yerinde mazlum insanların ölmemesi için dua ederek, “Bir aydan fazladır bildiğiniz gibi benim yakinen bildiğim Halep. Güzel bir şehir, bir Osmanlı şehri. Ama maalesef bugün harabeye dönmüş ve insanlar açlık, susuzluk içerisinde ölümle karşı karşıya kalmış durumdalar. Rejim güçleri tarafından kuşatma altında tutulan Halep’e bugüne kadar hiçbir yardım malzemesi bu kısa süre içerisinde ulaşmamış, izin verilmiyordu. Her gün 20’nin üzerinde hava saldırısına maruz kalan ve 400 bine yakın sivilin yaşam mücadelesi verdiği Halep’te en temel yaşam malzemelerine bile maalesef ulaşılamamaktadır. Kuşatmanın durulmasının ardından ülkemizde bulunan yardım kuruluşları ve kamu kurumlarımız bölgeye yardım ulaştırmak için yardım kampanyaları başlatmışlardır. Millet olarak geçmişte olduğu gibi bugün de tüm mazlum ve yardıma muhtaç olanların yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Halepli kardeşlerimize yardım ulaştırmak için üzerimize düşenleri yapmanın sorumluluğuyla burada toplanmış bulunuyoruz. Halep’teki tampon bölgeye sığınan vatandaşlara ulaştırılmak için Kızılay yetkililerine teslim edilecek olan 8 TIR un, 3 TIR patates ve 1 TIR çocuk bezi olmak üzere toplam 500 bin lira değerindeki yardım konvoyumuz hareket edecek. Halep din kardeşlerimiz tabi ama orada yaşayanların çoğu da Türk, Türkçe’yi bizim kadar biliyorlar. Halep’e çok defa gittim, hepsi Türkçe konuşuyorlar. Sanki bu ülkemizin bir parçası gibi. 12 TIR’ın Halep’teki mazlum kardeşlerimize umut olmasını, ölmeden önce karınlarının doymasını, inşallah dünyanın hiçbir yerinde mazlum insanlar ölmez diye dua ediyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından İl Müftüsü Şahin Güven tarafından yapılan duanın ardından yardım TIR’ları Halep’e doğru yola çıktı. Sınırda Türk diyanet Vakfı yetkililerince alınacak olan TIR’lardaki yardım malzemeleri, Halep’teki insanlara dağıtılacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39