• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

TALAS'TAN ŞEHİRİÇİ ULAŞIMA BÜYÜK DESTEK

TALAS'TAN ŞEHİRİÇİ ULAŞIMA BÜYÜK DESTEK
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu,

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleriyle sınırları yaklaşık 2,5 kat büyüyen Talas'ın eski köy, yeni mahalleleri olan yerleşim yerlerinden tek biletle ulaşım sağlayacak otobüsleri hizmete başlattıklarını söyledi. 
Servislerin başlaması nedeniyle Mevlana Mahallesi'ndeki Selçuklu Evi önünde düzenlenen törende konuşan Başkan Palancıoğlu, Kayseri'de ilk kez ulaşımda uygulama yaptıklarını kaydetti. Başkan Palancıolğu, "Daha önce çalışan Talas içi servis, otobüslerin eski olması nedeniyle kaldırılmak zorunda kalmıştı. Vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep üzerine Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Çelik'in de destekleriyle yeni otobüsler aldık. Toplu taşımda kullanılan kartlarla ve tek biletle ulaşım hizmete başladı. Diğer taraftan ise belediyemize bağlanan eski köylerin ulaşımı için çalışma yaptık. Büyükşehir Belediyesinin 16 ilçeye aynı anda ulaşım hizmet vermesi zor olacağından biz kendilerinden izin alarak otobüsleri, yakıtları ve şoförleri bizim tarafımızdan hizmete başlattık. Kayseri'de bir ilk yaparak 35 km uzaktaki mahallemizden ilçe merkezimize yolcu taşıyoruz. Şuanda 1,8 TL'ye tam, 1 TL'ye de öğrenci olmak üzere ücretlendiriliyor. Yeni bağlanan uzak mahallelerimizde hizmet verecek ve Talas raylı sistem hattına bağlanacak. 1 milyon TL'lik bir yatırım gerçekleştirdik." diye konuştu.
AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Kemal Tekden ise, "Mustafa Bey, camiden sağlık ocağına, spor alanlarından ticaret merkezlerine kadar birçok alanla ilgileniyor. Yani eski deyimle tam bir şehremini. Mustafa Beyin şahsında bu ifade tam zirveye oturmuş. Çünkü cami, stat ve okul yaptırmak belediyenin işi değil. Ben inanıyorum ki bu gidişle Talas ve Kayseri birkaç yıl içinde dünya çapında takdir edilen şehirler olacaktır. Üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından Başkan Palancıoğlu ve beraberindekiler otobüslere binerek Talas turu yaptı. Hizmete giren servisler 1 TL'ye Selçuklu Evi önünden sabah 07.45'te başlayıp 09.00-11.00-13.00-15.00 ve 17.00'de Tut Kavşağı, Atatürk Bulvarı, Cemil Baba Mezarlığı önü ve Yenidoğan Mahallesinden geçecek. Yeni bağlanan yukarı mahallelerden Kamber, Koçcağız, Çevlik ve Alaybeyli'de ise sabah 06.30'da Talas'a hareket, akşam 18.30'da ise mahalleye dönüş yapılacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39