• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

"TARİHE İZ BIRAKACAK ESERLER KAZANDIRIYORUZ"

"TARİHE İZ BIRAKACAK ESERLER KAZANDIRIYORUZ"
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen UIuslararası Erciyes Kar Festivali ikinci gün etkinlikleriyle sona erdi.
Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen festivale Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ak Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel, Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer, Kayseri Vali Yardımcısı Kasım Fikret Dayıoğlu, Kayseri Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Ali Demiral, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, iş adamları ile yerli ve yabancı çok sayıda davetli katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yaklaşık 1 buçuk yıl önce temeli atılan tesislerin bir bir tamamlanarak hizmete açıldığını ifade ederek "Gelinen nokta bizim için gurur verici. Erciyes'te bir çığır açtık. Erciyes'e bu kadar yatırım ilk kez yapılıyor. Kayseri'ye tarihe iz bırakacak eserler kazandırıyoruz" dedi.


"Memleketlerin kaderini o yeri yöneten idareciler belirler. Yönetici iyi program yapar, dünyadaki değişimi de iyi algılayarak ona göre iş yaparsa yönettiği yer de ilerler; değişime ayak uyduramazsa yönettiği yer geriler" diyen Başkan Özhaseki, "Bazı projeler günübirliktir. Bazı projelere harcanan para ise size daha büyük para ve yatırımlar olarak geri döner. Erciyes'e modern bir turizm merkezi kazandırmak için uzun yıllar mücadele ettik. Hamdolsun 1 buçuk yıl önce temelini attığımız tesislerden bir bölümünü daha hizmete açıyoruz. Çok değil, iki yıl sonra 35 km'yi bulacak mekanik tesislerimizden saatte 35 bin kişi yararlacak ve kayak pisti alanımız 165 km'ye çıkacak" şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız "İki yıl önce burada çok hayırlı bir işe imza atıldı. Projenin önünü açmış olmalar nedeniyle sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Kayseri her dönemde buluğu bölgenin en önemli merkezlerinden biri olmayı başarmıştır. Son 10 yıldır ise adeta kalkınmanın lokomotifi oldu. Kayseri'de eksikliğini hissettiğimiz bir husus vardı, onu da sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız öncülüğünü yaptığı bu proje ile gideriyor" dedi.

Erciyes Turizm Master Planı sayesinde Kayseri'nin sahip olduğu saklı bir güzelliğin gün yüzüne çıkarıldığını ifade eden Bakan Yıldız, "Turizm yalnızca paranın harcandığı bir sektör olarak görülmemeli. Turizm sayesinde kendi kültürel değerlerimizi başka medeniyetlere aktarma fırsatı bulacağız. Kayseri gerçekleştirilen bu tesisler sayesinde dünyada tanınan bir şehir olmaya başladı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Yıldız ve Başkan Özhaseki tarafından Erciyes Master Planı 1. Etap kapsamında yapımı tamamlanan 6 adet mekanik tesis, 40 km kayak pisti, 2 bin 500 araçlık otopark, 8 adet sosyal tesis ve 75 bin m² alanı kapsayan karlama ünitelerinden oluşan tesisler toplu olarak hizmete hizmet açıldı.

Bakan Yıldız, Başkan Özhaseki ve diğer protokol üyeleri açılışın ardından Kayseri 1. Komando Tugayı tarafından kurulan çadır ve arazi koşullarında hayatı idame etme amacı taşıyan 'iglo'larda incelemelerde bulundular ve kendilerine ikram edilen karavanadan yediler.


Sahne şovları ile başlayan festivalde ünlü komedyen Yavuz Seçkin, stand-up gösterisi ile festivale katılanlara eğlenceli anlar yaşattı. Daha sonra Kayseri 1. Komando Tugayı Paraşüt ve Kayak Ekibi gösterileriyle izleyicilere heyecanlı dakikalar yaşatırken, Alman kayakçı ve snowboardcuların gösterileri ile etkinlikler devam etti.
Festivalin son bölümünde ise ünlü sanatçı Mustafa Ceceli, seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla festivale katılanlara unutulmaz bir gün yaşattı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39