• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

Tarihi Çifteönü Cami ibadete açıldı

Tarihi Çifteönü Cami  ibadete açıldı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki: - "Kayseri'nin en büyük camisi Hava İkmal'in arazisine yapılacak"

aw329606_01.jpg

Kayseri'nin Melikgazi İlçesi'nde bulunan tarihi Çifteönü Cami, restorasyonun ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de katılımıyla gerçekleştirilen törenle ibadete açıldı. 


Düzenlenen açılış töreninde konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye olarak tarihi eserlere yapılan hizmetler hakkında bilgiler verdi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, caminin yeniden ibadete açılmasında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Törende konuşan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı; camilerin birlik ve beraberlikleri güçlendiren mekanlar olduğunu ifade ederek;

“Camiler inancımızda ibadet mekanları olduğu kadar birlik ve beraberliğimizi güçlendiren, yüreklerin birleştiği mekanlardır da. Camilerin birleştiren yönünü ön plana çıkartarak camilerimizi sadece 5 vakit namaz kılınan mekanlar olmaktan çıkarmalıyız. Küçük, büyük her yaş grubuna kapılarını açan camilerimizde kutsal değerlerimizi yüceltirken varlığımızın gayesini de kavramalıyız.

Bu bakımdan camilerimizin toplum olarak daha erdemli insanlar olmamız yolunda hizmet veren mekanlar olması da en büyük temennimizdir. Kayseri’de tarihi eserlerimizin çoğu Melikgazi’de. Bizde sizlerin verdiği vergilerden belirli bir kısmı tarihi eserlerin restorasyonunda kullanılmak üzere ayrılıyor.

Elimizden geldiğince belediye başkanlarımıza destek veriyoruz" dedi. 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki; müjde vererek Kayseri'nin en büyük camisinin yapılacağını açıkladı.

Özhaseki; “Camilere emek verirken şu müjdeyi de vermek istiyorum. Yaklaşık 10 yıldır uğraştığımız Kayseri’de büyük bir cami yaptırmak için projemiz vardı. Nereye yaptıralım diye uğraştığımızda herkesin gelebileceği en büyük cami nerede olur epeyce düşündük. Fakat şehrin merkezinde böyle bir geniş arazi bulabilmek zor.

Aynı zamanda cenazelerimiz de oradan kalsın istiyoruz. Cenaze ya Cami Kebir’e ya da Hunat’a geliyor trafik kitleniyor. Hem gelenler, hem insanlar, hem cenaze sahipleri sıkıntı çekiyor. En son Milli Savunma Bakanımız geldiğinde Hava İkmal’in içerisindeki araziyle ilgili büyükşehir belediye başkanımız ile beraber konuştuk, orada Kayseri’nin en büyük camisini yapacağız inşallah.

Önünde Talas’a doğru uzanan hat yaklaşık 2 milyon metrekare yeşil alan olacak. Kayseri’nin en büyük parkı olacak, orada hiçbir yapı olmayacak. Adeta yemyeşil bir orman olacak, gidenler yeyip, içip, dinlenecekler. Ama şehitliğin karşısı 6 minareli Kayseri’nin en büyük camisi olacak inşallah" ifadelerini kullandı. 


"Bu günlerde önemli olan ayakta durabilmek" 
Ülkenin son 3 yıldır zor günlerden geçtiğinin altını çizen Bakan Özhaseki, birlik ve beraberliğin önemine değindi. Bakan Özhaseki; konuşmasını şöyle sürdürdü; 
"Çok zor günlerden geçiyoruz.

Bu günlerde önemli olan dimdik ayakta durabilmek, güzel işler yapabilmek. Geçtiğimiz 3 sene içerisinde belki de cumhuriyet tarihi boyunca yaşamadığımız en büyük zorluklar yaşadık. Bir tarafta PKK diye bir bela var. türkiye’nin 20 civarında ilini Anadolu’dan kopartarak aşağıdakilerle birleştirip PKK devleti kurmaya çalışan eli silahlı caniler var. Onlarla mücadele çok hızlı şekilde devam etti.

Çukurlar kazdılar, bağımsızlık ilan ettiler, Allah’a hamd olsun katiller sürüsünü o çukurlara gömdük. Uyurt dışında şimdi bir operasyon var. Allah yavrularımıza yardım etsin, sağ salim gelsinler inşallah. Hamd olsun sizlerin bu büyüklüğü ve dualarınız sayesinde ayaktayız. PKK bittiği gibi üstüne FETÖ belası çıktı. Hepimize dönüp din tarafımızdan, en alıngan yerimizden kandırdılar.

Bu lanet örgütün de kime hizmet ettiği belli oldu. Nihayetinde onlar da temizlendi. Çok şükür o da bitti." 
Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Şahin Güven'in duasıyla birlikte Çifteönü Cami yeniden ibadete açıldı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39