• BIST 9067.58
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.9588
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

Melikgazi Belediyesi Kayseri Bilim İnsanlarını Misafir Edecek

Melikgazi Belediyesi Kayseri Bilim İnsanlarını Misafir Edecek
Kayseri şehrinin 433 civarında bilim insanını misafir edeceğini söyledi.

www.kayserinews.com günlük yaşanan olayları

takipmerkezi-Reklam verebilirsiniz TELEFON 0352 231 31 39

 

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Tarihi Kentler birliğince her yıl düzenlenen Kültürel birikimin korunmasına yönelik eğitim programın bu yıl Melikgazi İlçesinde yapılacağını ve önümüzdeki hafta içerisinde Kayseri şehrinin 433 civarında bilim insanını misafir edeceğini söyledi. 


Tarihi Kentler Birliğinin 28-30 Eylül günleri arasında gerçekleştirilecek eğitim programında Melikgazi Belediyesinin ev sahipliği yapacağını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, bu etkinlikte tarihi yapıların korunmasında başarılı çalışmalar yapmış ve bu çalışmalarıyla model teşkil etmiş Melikgazi Belediye çalışmaların yerinde incelendiğini kaydetti.


Özellikle son iki yılda Melikgazi Belediyesinin gerçekleştirmiş olduğu tarihi yapıların onarımı ve günümüz hizmetine sunulmasında büyük başarıyı ortaya koyan Melikgazi Belediyesi’nin yine referans belediye seçildiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi.
“Melikgazi belediyesince son iki yıldır gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar ile adeta tarihi mekanların koruyucu ve kollayıcısı olmuştur. Bu örnek alınacak çalışmalar Tarihi Kentler Birliğince eğitim çalışmasına alınmıştır. Çünkü son iki yıldır 16 tarihi yapıyı onarmış ve günümüz hizmetine sunmuştur. Bu çok ciddi bir çalışmadır ve yapılanlar dikkate alınarak örnek gösterilmektedir. Bu Melikgazi Belediyesi için bir kazanç ve başarıdır. Bu eğitim toplantısına toplam 433 üye belediyesi olan Tarihi Kentler Birliği'ne bağlı belediyelerin teknik kadrolarına deneyimlerini ve yaptığı çalışmalar örnekler ile anlatacaktır. Melikgazi Belediyesinin gerçekleştirilmiş olan çalışmalar bizzat gezilecektir. 28-30 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan programda; tarihi ve kültürel değerlerimizin korunması ve yaşatılması adına Melikgazi Belediyesinin gerçekleştirdiği çalışmalar hem seminerlerle hem de alanlarda teknik personellerince anlatılacaktır. Bu eğitim seminerin başlığı zaten "Kültürel Birikimin Korunması ve İşlevlendirilmesinde Melikgazi Örneği" konusudur”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39