• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

Tarihi Tablakaya ayağa kalkıyor

Tarihi Tablakaya ayağa kalkıyor
Talas Belediyesi tarihi Tablakaya Mahallesinde gerçekleştirdiği sokak sağlıklaştırma çalışmalarını hızla sürdürüyor.

62 adet yapı, 4 sokak ve 1 caddede yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Mustafa Palancıoğlu turizme bir mahalle daha kazandırdıklarını söyledi. 
Kayserinin incisi Talas, gerçekleştirdiği restorasyon çalışmalarıyla eski tarihi günlerine tekrar kavuşuyor. Turizm hedefiyle yola çıkan ilçe de gerçekleştirilen sokak sağlıklaştırma, restorasyon ve restitüsyon çalışmaları Türkiye’ye örnek oluyor. Tablakaya Mahallesindeki sokak sağlıklaştırma projesi ve restorasyon çalışmalarına çok önem verdiğini dile getiren Başkan Palancıoğlu turizme kapılarını açtıklarını söyleyerek, “Tablakaya Mahallesi Talas’ın en eski mahallelerinde bir tanesi. Daha önce Rumların ve Ermenilerin yoğun yaşadığı bir yer. Yaklaşık 40 yıldır alt yapı sorunu olan bir yerdi. Geçtiğimiz yıl 1.5 milyon lira harcayarak buranın alt yapısını elden geçirdik. Su, kanalizasyon ve doğal gaz Tablakaya’nın bütün sokaklarına girmiş durumda. Tabii bununla yetinmedik aynı zamanda valiliğinde desteğini de alarak şimdi sokak sağlıklaştırma projesini gerçekleştiriyoruz.” dedi.
Sokağın mimari rehabilitasyon çalışmasının tamamlandıktan sonra farklı bir görünüme kavuşacağını belirten Başkan Palancıoğlu, “Şu anda bulunduğumuz sokakta evler kumlama ve raspa işlemiyle temizlenerek restorasyonları tamamlandı. Alt yapısı ve kaldırımları yapıldı. İnşallah bu yazın sonunda Tablakaya Mahallesi çok farklı bir görünüme kavuşacak. Gelecek yıl inşallah bittiğinde açılışını hep birlikte yapacağız. Sadece Talas’ın değil Kayseri ve şehir dışından gelen misafirlerinde en çok uğradığı noktalardan biri olacak. Öncelikle burada yaşayan mahalle sakinlerine hayırlı olmasını diliyorum. Çalışmalarımız tamamlandığında Talas’ın tarihi bir mahallesi daha eski silüetine kavuşturarak turizme kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39