• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut'tan Karaözü'ne Köprü Müjdesi

TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut'tan Karaözü'ne Köprü Müjdesi
TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, Sarıoğlan ilçesine bağlı Karaözü beldesinde düzenlenen Şahruh festivaline katıldı.
Tbmm Başkan Vekili ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, Sarıoğlan ilçesine bağlı Karaözü beldesinde düzenlenen Şahruh festivaline katılarak, yeni bir köprü yapılacağının müjdesini verdi.

Sarıoğlan ilçesine bağlı Karaözü beldesini ziyaret eden Sadık Yakut, Şahruh köprüsünde de incelemelerde bulundu. Burada Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Rıza Başaran'dan bilgiler alan Sadık Yakut, 'Kuluç Taşı' ismi verilen yere oturarak objektiflere poz verdi.

Festivale Tbmm Başkan Vekili ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, Sarıoğlan Kaymakamı Tunahan Efendioğlu, İlçe Jandarma Komutanı, Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Rıza Başaran, Chp İl Başkanı Sadık Atila ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalin, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına denk gelmesini, "Bağımsızlık ve vatan aşkıyla şahlanan Türk ulusunun toprağa, denize ve göğe sığmayacak kadar heybetli günü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve festival için bu gün bir aradayız" diyerek değerlendiren Tbmm Başkan Vekili Sadık Yakut, "Oğuz türkmenleri olarak ata urdumuzdan gelip bu torpraklarda yerleşenlerin öyküleri ile aynı kaderi paylaşanlardanız. Çünkü bizler mertliğin adresinin aynı olduğu yerlerden gelenlerdeniz. Bu topraklar Kerem ile Aslı'nın külüdür. Bizler bir bozkır kavmiyiz. Yayladan kışlağa, kışlaktan yaylaya giden kovalamacalarla hepimizin dünyası aynıdır" diye konuştu.

Yakut, "Birliğimizin temelinde bizi biz yapan türkülerimiz vardır. Ağıtlarımız, halaylarımız, aynı kıbleye yönelişlerimiz vardır. Bunun için biz insanlarımızla Yunusça konuşuruz.

Bizim milletimiz töreyeriyle, inançları ile bir oldular, birlik oldular. Peygamberimizin soyundan gelenler Abdal oldular. Allah'ın emir ve yasaklarını anlattılar. Örnek insan oldular. Hep birlikte hep beraber dünyaya nizam veren koca imparatorluğa can suyu verdiler. Anadolu'nun dertleri ile dertlendiler.

Şahruh festivalini 30 Ağustos'a denk getirerek atalarınızın ruhlarını şad ettiniz. Kol ve bacakları ile sınır taşlarını dizen Mehmetçiğin sevgisini yöreklerimize akıttınız. Kurtuluş ve kurtarışların etrafında yüreklerimizi daha da birleştirdiniz. Mehmetçiğin kanları ile sulanan Anadolu sizlerle birlikte vatan olmaya sonsuza kadar devam edecektir.

Sizler Cumhuriyetin kuruluşu ile birlikle köyünüze köy odasını getirdiniz. Mustafa Kemal'i getirdiniz. Herbirinizin akrabası köy odasında oda kültürü ile büyüdüler. Sizler Türk kültürünün emin koruyucusu ve taşıyıcısı oldunuz.

Eğitime inandınız, gelinlik kızlar taş taşıdı, sütü satarak okula verdiniz. O günün karşılığı olarak bu gün avukatlarınız, polisleriniz olarak evlatlar yetiştirdiniz. Bu gün bu evlatlar ikilik perdesini kaldırdı. Bilek gücü ile akıl gücünü birleştirdiler. Bir nesneden yaratıldığımız ve Adem'den yaratıldığımız için insanı sevdiler. Sizlerin bu sevgi seline katılarak Tbmm Başkanvekili ve hemşeriniz olarak sizlerin yanında olmaya devam edeceğim" diye konuştu.

Konuşmasının son bölümünde Karaözü beldesindeki Şahruh köprüsünün onarımının yapılacağını bildiren Yakut, "Mevcut köprü onarılırken diğer tarafatan da yeni köprü yapılacak. Bu müjdeyi de veriyorum" dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39