• BIST 9095.41
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

TBMM BAŞKANVEKİLİ SADIK YAKUT BÜNYAN'DA

TBMM BAŞKANVEKİLİ SADIK YAKUT BÜNYAN'DA
TBMM Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, gündeme dair açıklamalarda bulundu.
İl ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ile birlikte Bünyan ilçesinde ve köylerinde bir dizi ziyaretlerde bulunana Yakut, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İlk olarak Bünyan ilçesinde pazar ve çarşı esnafını ziyaret eden Yakut, tüm vatandaşlarla tek tek el sıkışarak sohbet etti. Heyet, buradaki ziyaretin ardından sırasıyla, Musaşeyh, Kösehacılı, İğdecik, Kahveci, Pirahmet, Karacaören, Sultanhanı, Karakaya köyleri ile Koyunabdal, Tuzhisar beldelerini ziyaret ederek sıkıntıları dinledi.

Tüm belde ve köylerde büyük bir teveccühle karşılanan TBMM Başkanvekili Sadık Yakut,
genel anlamda bilindiği gibi AK Parti Milletvekilleri olarak sadece seçim dönemlerinde değil, seçim dışında da ilçe, belde ve köylerdeki sıkıntıları yerinde görmek maksadıyla ziyaretlerde bulunduklarını belirterek şunları söyledi:

" Bünyan'da öncelikle pazar ve çarşı esnafını gezmekle başladık. Bu ziyaretler sırasın da şunu gördük ki, vatandaşımızın AK Parti'ye karşı gösterdiği teveccüh artarak devam ediyor. 3 dönem iktidara gelip, teveccühün artması milletvekili olarak bizleri onurlandırıyor. Son yapılan kamuoyu araştırmaları da gösteriyor ki, AK Parti'nin oyu yüzde 54'ler civarında. Bu Türk ve Dünya siyasetinde önemli bir hadise.

İstanbul'daki patlamayı değerlendirecek olursak, patlama sonucu 1 güvenlik görevlimizin hayatını kaybettiği haberini aldık. Şehidimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar, yakınlarına ve Türk milletine sabrı cemil diliyorum. Daha öncede belirttiğim gibi biz terörü kucağımızda bulduk. Yılların hadisesi. Ama bu konuda yedi düverle mücadele ediyoruz. 1915 olaylarının öcü terörle üzerinden Doğu ve Güney Doğu Anadolu'da yaşayan bu işle ilgisi olmayan Kürt vatandaşlarımız üzerinden bu devletten ve milletten alınmak isteniyor. Ama bunun çaresini bularak, terörün üstesinden geleceğiz. Parti olarak değil, devlet olarak, millet olarak geleceğiz. Çünkü bu varlık, yokluk mücadelesi haline geldi artık. Bir etnik milliyetçilik meselesi. Bunu ortadan kaldıracağız. Ama bu konuda bizi sevindiren taraf şu ki, bölgede yaşayan insanımızın bu olayla alakalı uzaktan yada yakından ilgisinin olmadığı. Tabi ki iktidar olarak bölgede yaşayan insanımızın TC vatandaşlığı sevgisini ve gücünü artırmak. Bunun için de on yıldan beri yaptığımız hizmetlerimize devam edeceğiz. Bu konuda geri adım atmak yok.

Ülkenin gündeminde olan diğer bir konuda, mahalli idareler seçiminin öne alınması. Bilindiği gibi mahalli idareler seçimi 5 yılda bir yapılıyordu. Bu konuda anayasa değişikliği yapılması gerekiyor. AK Parti ile MHP anlaşmış durumda. Meclisin açılmasından itibaren, bu konu gündeme gelecek. Büyük ihtimalle 2013'ün Ekim ayında, seçim yapılacak. Neden yerel seçimler 5 ay öne alınıyor. 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı seçiminin, 2015 yılında da milletvekili seçimi yapılacak olması, 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı ve mahalli idareler seçiminin yapılması zor olacağı için mahalli idareler seçimi 5 ay geri alınarak 2013'ün Ekim veya Kasım ayı gibi öne alınacak. Bu da meclisin açılmasından sonra yapılacak ilk çalışması olacak. Tabii ondan sonra da diğer konular değerlendirilecek."
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39