• BIST 9079.97
  • Altın 2324.319
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9486
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

'TDBB'ye destek vermeye hazırım'

'TDBB'ye destek vermeye hazırım'
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türt DünyasıBelediyeler Birliği Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birliğin yönetim kurulundaki belediye başkanları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret etti.
Köşk’e çıkan Başkan Karaosmanoğlu ile TDBB yönetimine sıcak bir ilgi gösteren Cumhurbaşkanı Gül, "TDBB, Türk dünyasında bilgi ve hizmet transferinde çok önemli bir görev üstleniyor. Yapacağınız çalışmalar ve organizasyonlarda destek vermeye hazırım’’ dedi. Samimi bir atmosferde gerçekleşen görüşmede Başkan Karaosmanoğlu, birliğin tarihçesi, yapısı, üye belediyeler, oluşan yeni yönetimle ilgili Cumhurbaşkanı Gül’e detaylı bilgi aktardı. Yaklaşık bir saat süren görüşmede Cumhurbaşkanı Gül, TDBB’nin faaliyetleri ve yaptığı çalışmalarla yakından ilgilendi. TDBB olarak, Türk dünyasında kardeşlik, birlik ve beraberliği geliştirici çalışmalar yapmak istediklerini aktaran Başkan Karaosmanoğlu, birliğin halen 18 ülkeden binin üzerinde üyesi bulunduğuna değindi. Başkan Karaosmanoğlu’nun verdiği bilgileri dikkatle dinleyen Cumhurbaşkanı Gül, bu tür birliklerin başarısının iletişimden geçtiğine dikkat çekti.

Kısa süre önce TDBB Başkanlığı’na seçilen Karaosmanoğlu ile yönetimindeki belediye başkanlarına başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Gül, "TDBB’nin Türk dünyasının yanı sıra Balkanlar, Rusya bölgesi ve Filistin’le de ilişkiler içinde bulunması memnuniyet vericidir. Siyaset ve hizmetin temel noktaları yerelden başlar. En önemli hizmet diyalog ve karşılıklı iletişim olacaktır. TDBB’nin Türk dünyasındakibelediyeler arasında bilgi ve hizmet transferini en iyi şekilde sağlayacağına inanıyorum’’ ifadesini kulandı.

Başkan Karaosmanoğlu ile TDBB yönetiminin yapacağı çalışmalara katkı sunmaya hazır olduğunu da vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, devlet başkanlarına mektup yazılması ve düzenlenecek organizasyonlara katılım noktasında destek vereceğini aktardı. Cumhurbaşkanı Gül’e kendilerini kabul etmesi ve gösterdiği yakın ilgi nedeniyle teşekkür eden Başkan Karaosmanoğlu, ziyaretin sonunda kendisine birliğin bir hediyesini takdim etti. Ziyarette Başkan Danışmanı Ömer Polat da hazır bulundu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39