• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

Tek ret oyu veren Alman milletvekili

Tek ret oyu veren Alman milletvekili
Hayır oyu veren milletvekili konuştu

Alman Federal Meclisi'nde 1915 olaylarıyla ilgiliErmeni iddialarını tanıyan karar tasarısının oylamasında tek ret oyunu veren Hristiyan Demokrat Birlik Partisi CDU milletvekili Bettina Kudla, Almanyadışındaki ülkelerde tarihi değerlendirmelerde bulunmanın Alman meclisinin görevi olmadığını belirtti.

 

KAYSERİ'DE,YAŞANAN-HABERLER.KAYSERİNEWS.COM-GOOGLE'DAN-TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.FACEBOOK-TWİTTER-SAYFASI-TAKİP-BEĞEN

Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts



Mecliste yapılan oylamada neden ret oyu verdiği konusunda kişisel internet sitesinden yazılı açıklamayapan Kudla, 'Diğer ülkelerdeki olaylarla ilgili tarihi değerlendirmelerde bulunmak, Alman Federal Meclisi'nin görevi değildir. Tarihi olayların değerlendirilmesi söz konusu ülkelerin, bu durumda da Türkiye Cumhuriyeti'nin sorumluluğundadır. Söz konusu karar tasarısı, anılan soykırım değerlendirmelerine, örneğin tarihçileri kaynak göstermemektedir' ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE İLE İLİŞKİLER ZEDELENECEKTİR'
Mecliste kabul edilen kararın ne gibi siyasi ve maddi sonuçlar doğuracağının da bilinmediğini ifade eden Kudla, 'Türkiye Cumhuriyeti ile olan ilişkiler bu kararla zedelenecektir. AB ile Türkiyearasındaki sığınmacılarla ilgili anlaşmanın uygulanması da zora girecektir. Bu, ilticacılarlasığınmacılar konusunda Avrupa'da ortak çözümlerin zor bulunması sebebiyle de üzücü bir durum.Türkiye Cumhuriyeti ile sığınmacılar konusunda varılan anlaşmanın bozulması durumunda büyük insani sorunların yanı sıra Almanya için daha da fazla masraf ortaya çıkacaktır' görüşüne yer verdi.

ALMANYA'NIN SORUMLULUĞU 
Meclis kararında eski Alman İmparatorluğu'nun sorumluluğundan söz edildiğini ancak bu sorumluluğun nelerden ibaret olduğunun belirtilmediğini de kaydeden Kudla, Alman meclisinin günümüzde de birçok katliamdan haberi olduğuna ancak Almanya'nın tüm çabalarına rağmenSuriye'deki katliamların durdurulamadığına dikkati çekti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39