• BIST 9142.4
  • Altın 2325.163
  • Dolar 32.3729
  • Euro 34.9661
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

Telsiz konuşmasında şok eden talimat

Telsiz konuşmasında şok eden talimat
Terör örgütü PKK'nın, bölgedeki çocukların geleceğini nasıl karartmak istediği açığa çıktı.
Örgütün iki yöneticisi arasında birkaç gün önce gerçekleşen telsiz konuşmaları teröristlerin eğitim sistemini hedef aldığını ortaya koyuyor. PKK'nın Suriye kökenli 'sözde' yöneticisi Fehman Hüseyin, devlet okullarının karakollardan daha tehlikeli olduğunu söyleyerek okulların 'katliam' yeri olduğunu savunuyor:

Fehman Hüseyin (Rojhat): Çocuklar okula gitmezse daha iyi olur. Zaten milletin hepsi bilinçlidir, aileler de... İnternet üzerinde,bilgisayarüzerinde okullar karakollardan daha tehlikelidir. Tam katliam yerleridir.

Sofi Nurettin (Rüstem): Doğrudur. Cahil kalacak. Biz de dedik hain olacağına cahil olsun daha iyi... Olsun, cahillik hainlikten daha iyidir.

Fehman Hüseyin (Rojhat): Cehaletin en büyük yeri okullardır. Bu çocukların başına kara cehalet veriliyor. Valla bilmiyorum bizim görüşümüz yasaktır, diyecektik. Kürdistan'da Kürtçe dille ya yaparsınız ya da Türk okulları yasaktır. Çünkü çocuklarımız öğreniyorlar tam cahilleşiyorlar. Bundan daha kötüsü var mı?

Terör örgütü yöneticilerinden biri olduğu anlaşılan Sofi Nurettin ise kaçırılan öğretmenlerden Kürt olanların propaganda yapmak ve dersleri Kürtçe anlatmak şartıyla bırakılması talimatını veriyor. Kaçırılan ve Kürt olmayan öğretmenlere ise 'bölgeyi terk etmeleri karşılığında' serbest bırakılma teklifi yapılmasını isteyen Nurettin, şunları söylüyor: Kötü insan değillerse, polis-asker değillerse bıraksak Kürdistan'ı terk edin gidin deriz. Yasaktır deriz. Ama Kürt olanlara da sizi bırakıyoruz, Kürt dilinden bahsedin ve derslerde Kürtçe konuşsunlar. Bu esaslar üzerine onları bırakın.

İkili arasında geçen konuşmada, kaçırılan öğretmenlerin arasında bulunan bir askerle ilgili görüşmede ise ayrı bir taktik deneyeceklerini belirtiyorlar. Kaçırdıkları öğretmenlerle ilgili olarak Türkiye'ye bir mesaj vermek istediklerini söyleyen 'Rüstem' kod adlı Sofi Nurettin şu ifadeleri kullanıyor: Roza onların tarafında. Belki daha somut şey yaparız ama uyarısı olsun tamam. Bu bir mesajdı biz Türkiye'ye vermek istedik. Durumları ilginçtir. Arkadaşlar diyorlar askerdir. Öyleleri varsa durumlarını ayrı ele alabilir, bırakabiliriz ama Kürt olanlar falan onlara söyleyelim şey yapmasınlar. İşlerine devam etsinler fakat mesajdır, uyarıdır.

Kaçırılan öğretmenlerle ilgili durum değerlendirmesinde bulunan terörist elebaşıları, hızlarını alamayıp konuyu bir adım daha ileri taşıyarak 'devlet okullarına karşılık bölgede alternatif okulların açılmasını' istiyorlar. Fehman Hüseyin ile Sofi Nurettin'in hain planları konuşmaya şöyle yansıdı:

Fehman Hüseyin (Rojhat): Tamam biz diyelim evinize gidin diyelim değil mi? Türk olsun olmasın evinize gidin mi diyelim?

Sofi Nurettin (Rüstem): Valla arkadaşlar devam etsinler. Yani ben kendim de katılmadım. Ben sizin görüşlerinize atıldım ama arkadaşlar diyor ileri bir karar olur şimdi ağır olur belki. Eğitim versinler ama söyleriz bu eğitimde asimilasyon..? Alternatif okullar yapılsın ama şimdi alternatif okullarımız yoktur. Ama yakalanmaları da mesajdır, bütünTürkiyeöğretmenleri için asimilasyon siyaseti için öyle bir durum vardır.

Fehman Hüseyin öğretmenlerin kaçırılmasıyla ilgili Kürt halkı üzerinde psikolojik baskı yaparak doğuda görev yapan öğretmenleri bölge halkına düşman etme planları yapıyor. Kürt halkına öğretmen kaçırmaları meşru göstermeye çalışan kanlı örgütün elebaşıları telsizden planlarını şu cümlelerle aktarıyor:

Fehman Hüseyin (Rojhat): Biz şimdi diyelim Türk olanlar gitsin arkadaş bunlar çocukları alıyorlar, yaşlıları alıyorlar, kadınları alıyorlar, BDP'lileri yakalıyorlar, kimseyi bırakmadılar. Ben diyorum ki Türkler Kürdistan'a gelmesinler, böyle bir mesaj versek iyi olur halka.

Sofi Nurettin (Rüstem): Tamam olur? Ben ondan bahsediyorum.

Fehman Hüseyin (Rojhat): Biz öyle diyelim, Türk olanlar kaçsın gitsinler. Kim gelirse yakalarız bırakmayız daha iyi bir mesaj verilirse iyi olur.

YENİ ŞAFAK
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39