• BIST 8986.16
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

Temizlik işçisi havalimanında bulduğu 75 bin lirayı sahibine iade etti

Temizlik işçisi havalimanında bulduğu 75 bin lirayı sahibine iade etti
Atatürk Havalimanı VIP tuvaletinde çöpleri kontrol eden bir temizlik personeli, 75 bin TL değerinde döviz buldu. İşçinin yetkili mercilere teslim ettiği parayı, bir süre sonra sahibi gelerek teslim aldı.

Atatürk Havalimanı’nda asgari ücretle temizlik işçisi olarak çalışan Emrah Evrensel, iki hafta önce siyasetçilerin ve bürokratların yoğunlukta geçtiği VIP’te göreve başladı.

VIP’nin tuvaletlerini temizleyen ve kontrol eden Evrensel, çöpleri kontrol ederken şeffaf bir poşet içinde parayı gördü. Maaşının yaklaşık 75 katını bulan Evrensel, parayı yetkili mercilere teslim etti. Bir süre sonra parasının sahibi gelerek tutanak karşılığında 24 bin 500 Euro parasını aldı.

Paranın sahibinin temizlik işçisine henüz ulaşmadığını belirtildi. Bu duyarlı davranıştan dolayı Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş takdir belgesi verirken, TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü de ödül olarak bin 500 lira verdi. 



TUVALET KAĞIDI ATILAN YERE ATMIŞLARDI 

Parayı bulan Emrah Evrensel, göreve başladıktan yarım saat sonra tuvaleti kontrol etmeye gittiğini anlattı. Parayı unutan kişiyi görmediğini ifade eden Evrensel, daha sonra tuvalete bir kişinin daha girdiğini söyledi.

Gelen kişinin sürekli kendisine baktığını belirten Evrensel, “Suratıma 2, 3 kez baktı. Parayı gördü. ‘Niye bakıyorsun’ diye soracaktım. Cevap vermedi yan taraftaki tuvalet kabinine girdi. Tuvalet kağıdı atılan yere parayı atmışlardı. O arada düşündüm. Götürebilirdim. Düşünmedim değil, İnsanın aklına her şey gelebilir. İnsanın içine şeytan girebilirdi. Ben iyilik düşündüm.” diye konuştu. 


HARAMDAN BİR ŞEY ELDE EDİLMEZ 

Haramdan hiçbir zaman bir şeyin gelmeyeceğini ifade eden Evrensel sözlerini şöyle sürdürdü: “Her zaman cebinden daha fazlası çıkar. Haramdan da bir şey elde edilmez. O arada sabit olan bir abi vardı. Gittim söyledim. Bunu ne yapalım sen daha iyi bilirsin. Ben daha 2 haftalıktım. Ona sorduk. DHMİ’ye teslim ettik. Vardiya bittikten sonra parayı kaybettik diye soruşturmaya gelmişler. Ev telefonumu verdim. Asgari ücretle çalışıyorum. Paranın sahibiyle görüşmedim.” 



KENDİSİ MUHTAÇ OLDUĞU HALDE PARAYI TESLİM ETTİ

Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş ise 1 Kasım Pazar günü VIP’teki tuvaletleri temizlerken temizlik işçisi Emrah Evrensel’in 24 bin 500 Euro gördüğünü aktardı.

Evrensel’in parayı alıp yetkililere teslim ettiğini söyleyen Ulutaş, “Görevliler de bunu sayarak tutanak altına alıyorlar. Kasaya koyuyorlar. Bir müddet sonra da parayı kaybeden geliyor. Tutanakla sahibine teslim ediliyor. Herkesin huzurunda Emrah Evrensel arkadaşımıza teşekkür belgesi veriyoruz. Türk milletinin bir takım değer yargılarını kaybetmediğinin en güzel örneğidir. Kendisi muhtaç olduğu halde bu parayla acil ihtiyaçlarını karşılayabilirdi. Mütevazi bir ev alabilirken kendisi getirip bunu yetkililere teslim etmesi açısından örnek bir davranış sergilemiştir. Kendisini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.” ifadesini kullandı. 



BU DAVRANIŞ BÜYÜK BİR VİCDAN VE AHLAKIN ÜRÜNÜ

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü ise Atatürk Havalimanı günde 200 bin civarında insanın geçtiği bir ortamda bu tür kayıp eşyalar bulunduğunu dile getirdi. Kaybedilen daha fazla rakamların sahiplerine teslim edildiğini kaydeden Ünlü konuşmasını şöyle tamamladı: “Arkadaşımızın bu kadar büyük bir meblağı ihtiyaç sahibi olmasına rağmen sahibine ulaştırmak için gerekli yolları deneyerek sahibine ulaştırması büyük bir vicdan ve ahlakın ürünüdür. Ben arkadaşımızın bu vicdanlı ve ahlaklı davranışından dolayı tebrik ediyorum. Kendisine de bu asil davranıştan dolayı küçük bir hediyemiz var onu taktim ediyorum.”

Kaynak: CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39