• BIST 9107.39
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

TERBİYESİZ YAZARDAN GÜL'E HAKARET

TERBİYESİZ YAZARDAN GÜL'E HAKARET
NİHAL BENGİSU KARACA HAYRUNNİSA GÜL'E DEMEDİĞİNİ BIRAKMADI

Nihal Bengisu Karaca (d. 1972, Ankara), Türk gazeteci ve yazardır.

Gümülcine doğumlu cerrah bir babanın kızı olarak 1972'de Ankara'da doğmuştur.[1] Kayseri İmam Hatip Lisesi ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur.

 

Nihal Bengisu Karaca, "Ben her şeyi biliyorum. Şimdi ben de susuyorum, ama fazla susmayacağım; asıl intifadayı ben başlatacağım." ifadesi üzerine Hayrunnisa Gül'e demediğini bırakmadı.

Nihal Bengisu Karaca, 'O gece kendisini tutamayan hanım' diye bahsettiği Hayrünnisa Gül’ü, "Arkasına Murat Yetkin’i alarak", "Gül soyisminin adı altında" "Gazzelilere saygısızlık etmekle" suçladı.

Habertürk yazarlarından Nihal Bengisu Karaca, Hayrunnisa Gül hakkında zehir zemberek bir yazı kaleme aldı.

AKP’ye en yakın gazetecilerden Abdülkadir Selvi’nin elini de sıkmayan Hayrunnisa Gül veda resepsiyonunda, “Bir turnusol döneminden geçiyoruz. Neler yazıldı, gördük. Neler söylendi, duyduk. Ben her şeyi biliyorum. Abdullah Bey, ben üzülmeyeyim diye interneti kapatıyordu, gazeteleri, basın bültenlerini önümden alıyordu ama neyin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Abdullah Bey kibarlığından söyleyemiyor. Kendisine çok yanlışlar, çok saygısızlıklar yapıldı. Bu süreçte bazı yaşadıklarımızı, 28 Şubat döneminde benim başörtümün tartışıldığı günlerde bile bu kadarını görmedik.”demişti.

Karaca, 'Hiç Niyetim Yoktu Ama Artık Şart Oldu' başlıklı yazısında Hayrunnisa Gül'e demediğini bırakmadı. 

KARACA'DAN ABDULLAH GÜL'E TEPKİ

Analizine öncelikle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü hedef alarak başlayan Karaca,"Abdullah Gül'ün 'muarızlara' destek verdiğini" iddia etti.

Karaca şöyle dedi:

"Abdullah Gül ve eşinin veda resepsiyonu olaylı geçti. Öyle olaylı idi ki, bugüne kadar Abdullah Gül hakkında hep olumlu ifadeler kullanan, birleştirici ve denge unsuru olmaktan yana olan profilini saygıdeğer bulan şahsım dahil birçok kişi “Yok artık!” eşiğine sürüklendi. Nitekim, o resepsiyonda verilen o resim olmasa, böyle bir yazı yazmaya da hiç ama hiç niyetim yoktu.

Abdullah Gül, muhatabı AK Parti olan serzenişini makul bir biçimde ortaya koydu. Ne kadar Erdoğan karşıtı varsa hepsini taltif etmişti. Gezi’de “Mesajı aldık” diyerek kimi vandallara karşı Erdoğan’ı yalnız bırakmıştı. “Faiz lobisi”, “kökü dışarda paralel yapı” gibi Erdoğan’ın meydan meydan gezerek inşa ettiği argümana bir çırpıda “Üçüncü dünyacı yaklaşım” diyerek yine muarızlara destek vermişti. 

“Çankaya dinlenmiyor. Dinleniyorsa da utanacak işimiz yok” diyerek dinlemeleri organize eden yapıyı memnun etmişti. Yine de sitemkârdı. Ve fakat bu da normaldi. Kırıldığını düşünen birine “Hayır kırılmadın” denmezdi. İş orada kalsaydı, herkes “mesajı alırdı”. Bu süreçte edepsizlik yapan amacı aşan goygoylara savrulan her kimse, bu ayıptan aldığı pay nispetinde suçlanırdı. Ama öyle olmadı."

HAYRUNNİSA GÜL'E MİNNET VE DİYET VURGUSU

Karaca, Hayrunnisa Gül'e, Abdullah Gül'ün Çankaya'ya çıkış sürecini hatırlatarak "destek aldığı çevreyi itham eden..." ifadelerine yer verdi. Karaca'nın bu hatırlatması 'Minnet beklentisi' ve 'Diyet hesabı' olarak nitelendirildi.

Karaca'nın ilgili ifadeleri şöyle:

O gece kendisini tutamayan bir hanım vardı.

“28 Şubat’ta bile bu kadarını görmedik” diyen.

Çankaya’ya çıkacak bir başörtülü olarak 28 Şubat zihniyetinin devamı niteliğindeki Cumhuriyet mitingleriyle cezalandırılmaya çalışılırken, destek aldığı çevreyi itham eden... Dahası, 2012’den beri istisnasız her ortamda “28 Şubat’ta bile bu kadarını görmedik” diyen paralel yapı sekterlerine şahane bir hediye lütfeden Abdullah Gül’ün o üzülmesin diye interneti kestiğinden ama daha da mühimi gazeteleri sakladığından bahsederken, ne ilginçtir ki, internet yasasını onayladığında Twitter’da Abdullah Bey aleyhine başlatılan “unfollow kampanyasını” kastetmiyor. Arkasına Murat Yetkin’i alarak AK Parti’ye ve bilhassa Erdoğan’a yakın medyayı şikâyet ediyor, Abdülkadir Selvi’nin elini sıkmıyor, “Size çok kırgınım” diyerek arkasını dönüyor ve üzerinde kendi isminin de bulunduğu bir davetiye ile oraya çağrılmış olan Selvi’yi refüze ediyor.

GAZZE ŞEHİTLERİNİN...

Hayrunnisa Gül'ün, "Ben her şeyi biliyorum. Şimdi ben de susuyorum, ama fazla susmayacağım; asıl intifadayı ben başlatacağım." sözleri için de Karaca, "Gazze şehitlerinin artık bir can taşımayan soluk gözlerine bakarak" anlatımıyla tepki gösterdi.

Karaca, "İki bini aşmış ve daha cesedi soğumamış Gazze şehitlerinin artık bir can taşımayan soluk gözlerine bakarak “İntifada başlatacağım” diyor. Tüm yaptığı; köşkü tanrılar katından indirip siyasi bağlamda “Gül bundan böyle nerede durur, Çankaya’ya çıkacak olan Erdoğan ile anlaşır mı, anlaşamaz mı?” üzerinden analiz ve eleştiri yapmak olan medyayı -tabii Erdoğan’a yakın duruşa sahip medyayı- İsrail” zulmü ile özdeşleştiriyor. Garip değil mi? Bütün bunları çok anlayışlı, çok hoşgörülü, çok demokrat sıfatlarıyla mücehhez hale getirilmiş Gül soyisminin adı altında yapıyor. Bu efsanevi Gül hoşgörüsünü Erdoğan’a karşı kullanılan bir silah haline getirmiş olan anti-Erdoğanistler de buradaki tolerans yoksunluğunu görmekten ve değerlendirmekten aciz, Hayrünnisa Hanım’a övgüler diziyor." dedi.

BİRKAÇ HESABIN YAZDIĞI OLUMSUZ VE İNCİTİCİ YORUM DIŞINDA...

Karaca Hayrunnisa Gül'e, "Sosyal medyadaki birkaç hesabın yazdığı olumsuz ve incitici yorum dışında, tahkir edici herhangi bir köşe yazısına ya da habere rastlamadım." diyerek de tepki gösterdi.

Ancak, Karaca'nın ilgili ifadesi akıllara, Abdullah Gül'ün "AKP'ye dönüş" açıklamasının ardından gerek siyasilerden, gerek iktidara yakınlığı ile bilinen yazarlardan gelen, "CHP'ye genel başkan olsun."; "Gelirse, partiye zarar verir." gibi açıklamaları getirdi.

"Ne yapmış peki bu medya, köşe yazarları?" diye soran Karaca'nın bu konudaki tespitleri şöyleymiş:

"Epey baktım. Sosyal medyadaki birkaç hesabın yazdığı olumsuz ve incitici yorum dışında, tahkir edici herhangi bir köşe yazısına ya da habere rastlamadım. Kulis ve lobilerde de, Davutoğlu taraftarlarının dahi Gül’ün itibarının zedelenmemesi gerektiğine, saygısızlığın hoş olmadığına dair yorumlar yaptığına ise bizzat tanığım."

HAYRUNNİSA GÜL'ÜN HASSASİYETİNE DARBE

Çankaya Köşkü, birebir Hayrunnisa Gül'ün yakın takibiyle adeta baştan aşağı yenilenmiş ve Köşk'ün son hali takdir toplamıştı.

Hayrunnisa Gül'ün, "28 Şubat'ta bile bu kadarını görmemiştik" ifadesini de alaya alan Karaca, Gül'ün Köşk söylemi için de bakın neler dedi:

"İçinde azıcık adalet duygusu bulunanları çileden çıkaran “son noktayı” ise Muharrem Sarıkaya’nın aktardığı ifadeler ile koydu Hayrünnisa Gül. Cümle şöyle: “Daha bugün 7 tablo astım; eğer buraya (Köşk) zarar verecek davranışları olursa karşılarında beni bulurlar” (HTGazete / 21.08.2014)

Allah aşkına, şimdi Erdoğan Ailesi çıkıp “28 Şubat’ı yapanlar bile böyle davranmamıştı” dese haksız mı olurlar?"

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39